Autor Wątek: KLIMATYZACJA MANUAL - klapa ciepło-zimno [Fabia]  (Przeczytany 296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RafalBE

• :: StartLine
  • Marka: Skoda
  • Model: Fabia
  • Silnik: 1.0 MPI
  • Kod: CHYB
  • Moc: 60 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: WG
KLIMATYZACJA MANUAL - klapa ciepło-zimno [Fabia]
« dnia: 22 - Lipca - 2024 - 14:35:52 »
Witam.
Posiadam Skodę Fabia 1.0 MPI z 2015 roku.
Pytanie tyczy się klimatyzacji manualanej.
Chodzi o klapę w obudowie nadmuchu która rozdziela powietrze ciepło zimno. Zaznaczam że opisywana klapa obsługiwana jest cięgnem, bez silniczka. Problem jest tego typu że lewa strona od kierowcy przy włączonej klimie chłodzi powiedzmy 7-10 'C , środek jest już naście stopni, prawa strona temperatura powietrza zewnętrznego. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem. Zaznaczam że czynnik chłodniczy jest ok, wszystko sprawdzone manometrami itd. Nie wiem jak fizycznie ta klapa rozdzielająca ciepło zimno wygląda u mnie ale w starszych np golfach była metalowa z jakąś gąbką-izolacją .Być może tu jest podobnie i może gdzieś z prawej strony ta izolacja uległa uszkodzeniu, odkleiła się , nie wiem - może dlatego puszcza część ciepłego powietrza na środek i prawy nawiew. Jeśli ktoś zetknął się z podobnym problemem fabia /polo /ibiza proszę o jakąś podpowiedź ewentualnie zdjęcia jak to wygląda ,jak się do tego dobrać. Z góry dziękuję.Rafał

Tagi wątku: