Autor Wątek: WE Connect - aktywacja  (Przeczytany 438 razy)

Offline KrzyKu

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan Allspace
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: FWD
  • Rej: WA
WE Connect - aktywacja
« dnia: 10 - Marzec - 2024 - 19:52:12 »
Dzień dobry,
oswajam nabytego Tiguana Allspace. Jestem już głównym użytkownikiem w We Connect. Tu wszystko poszło ok. Tiguan przypomina żebym zabrał telefon po imieniu itd. Natomiast poległem na dodaniu żony do tego systemu. Założyłem drugie konto VW ID, zainstalowałem drugą aplikacje na żony telefonie zalogowałem z tym ID. Teraz próbuję dołączyć żonę do pojazdu. I mam do wyboru w aplikacji "główny użytkownik" po VIN- rozumiem że wtedy moje konto wylatuje. Albo dodanie pojazdu po kodzie QR - tu liczyłem że może będzie mogła być "Współużytkownikiem" ale nie udało mi się wygenerować QR na Discover Pro.

No i nie wiem, przestudiowałem instrukcję, poradnik VW Aktywacja We Connect w czterech prostych krokach. Podpowiecie? Chyba do drugiego użytkownika nie potrzebne są aktywne płatne opcje WeConnect'a?
Chciałbym tylko przy starcie mieć możliwość wyboru kto jedzie, ulubioną stację radiową żeby każdy miał, lusterka po swojemu, może coś z nawiewów i klimy? W instrukcji co rozdział jest przypomnienie że kolejna opcja poddaje się personalizacji z kontem użytkownika, a tu jakoś mi nie poszło.

Offline Simon

• :: StartLine
  • VW: Golf Sportsvan
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Moc: 125 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GA
Odp: WE Connect - aktywacja
« Odpowiedź #1 dnia: 15 - Marzec - 2024 - 17:32:26 »
Od zakupu swojego sportsvana (2018 r.) mam i używam aplikację WeConnectGo z volkswagenowskim modułem diagnostycznym OBD.
Dostawca tej aplikacji poinformował, że będzie ona aktywna tylko do końca 2024 r.
Próbowałem sparować ten moduł z inną, dostępną w App Store aplikacją, ale mi się to nie udaje, mimo użycia właściwego hasła dla modułu.
Czy ktoś z forumowiczów zna jakąś aplikację współpracującą z takim modułem, lub zna jakiś "haczyK" do parowania go?
Pozdrawiam

Offline Skiba

• :: StartLine
  • VW: Passat B8
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: FZ
Odp: WE Connect - aktywacja
« Odpowiedź #2 dnia: 26 - Maj - 2024 - 13:03:58 »
Cześć

Może spróbuj z drugim kluczykiem do auta , jako profil 2 użytkownika (ty maszswój kluczyk żona swój )

Tagi wątku: