Autor Wątek: USB - montaż niefabrycznego gniazda  (Przeczytany 662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VW_Misiek

• :: StartLine
  • VW: Amarok I FL
  • Silnik: 3.0 ???
  • Moc: 215 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: DBL
USB - montaż niefabrycznego gniazda
« dnia: 21 - Marca - 2024 - 18:34:29 »
Cześć Forumowicze.
Może ktoś z Was ma doświadczenie z instalacją gniazda USB w Tiguanie I ?
W skrócie: kupiłem zarąbiste radio akcesoryjne, no takie wszystkomające, i ona ma wyjścia usb na kablu; można np. wypuścić do schowka i tam podłączyć USB ale mi zależy na zainstalowaniu gniazda USB np. na panelu środkowy, albo gdzieś z boku; w każdym bądź razie nie chcę go chować; ktoś coś???
Przejrzałem już z milion stron i wiem, że w Tiguan I nie była oryginalnego wejścia ale liczę, że ktoś z Was obszedł ten problem i może podzieli się rozwiązaniem.
Z góry dzięki
Pozdrawiam

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Odp: USB - montaż niefabrycznego gniazda
« Odpowiedź #1 dnia: 29 - Marca - 2024 - 15:48:26 »
@VW_Misiek , jeśli gniazdo jest na kablu to idealne rozwiązanie  ;)

W Tiguanie I masz dwa schowki na panelu środkowym, wystarczy w którymś z nich od tyłu wywiercić otwór o takiej wielkości jak gniazdo USB. Wcześniej warto zaopatrzyć się w taką gumową przelotkę (sklepy/ hurtownie elektryczne) i przepuścić przez nią kabelek aby nie przetarł się od ostrych krawędzi. Takie gniazdo wejściowe na kablu, to dużo lepsze rozwiązanie od gniazda zamontowanego na stałe i na sztywno, bo przynajmniej trudniej je uszkodzić jak masz wpiętego pendriva.

Ja montowałbym w tym mniejszym górnym schowku/wnęce, co jest pod panelem climatronica  ;)

Tagi wątku: