Autor Wątek: ASO VAG - procedury uszczelnienia przekładni kątowej  (Przeczytany 3382 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomnaj84

• Clubowicz
  • VW: Tiguan I FL
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFGC
  • Moc: 177 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: 4x4
  • Rej: FK
Odp: SERWIS - Procedury ASO - uszczelnienie przekładni kątowej
« Odpowiedź #25 dnia: 20 - Kwietnia - 2023 - 21:28:07 »
Troche to masło maślane jest - bo jak można usunąć stary silikon bez rozbierania ?
Z tych punktów, to zgadza się tylko demontaż z auta i obsmarowanie na nowo.

VW Tiguan I FL 2.0 TDI 177 KM
Audi RS6 plus Avant quattro 4.0 605 KM
VW Golf V Variant 1.9 TDI 105 KM

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Rej: OK
« Odpowiedź #26 dnia: 27 - Kwietnia - 2023 - 15:38:20 »
@pretor - jesteś w stanie podpytać Twój dobry kontakt w jednym ASO o tę procedurę? Ja niestety otrzymałem oficjalnie jedynie ogólnikowe informacje jak widać w moim pierwszym poście.
Sorry za takie opóźnienie w odpowiedzi ale mój kontakt nie jest mechanikiem i odpowiedź jaką uzyskałem, jest podobna to tej Twojej co nawiasem mówiąc, jest zwykłą kpiną/parodią i nadaje się na skecz a nie do poważnej rozmowy.

To nie masło maślane a brednie kogoś na haju, bo po co ściągać przekładnię kątową, jeśli nie ma się zamiaru jej rozbierać a tylko zmieść kurz i obmyć z zewnątrz :question:

Oficjalna odpowiedź z Centrali/BOK VW w sprawie jak producent marki VW przewiduje przeprowadzenie procedury uszczelnienia przekładni kątowej...
Także wychodzi na to, że w takim przypadku to ja sobie mogę to sam zrobić jak mi się nie podoba procedura ASO...
Uważam, że dobrze by było zamieścić tutaj pełen skan/tekst maila (bez danych osobowych) a w pierwszym poście dopisać dokładne dane pojazdu (bez nr VIN i rejestracji).

Takie tematy zaczynają "żyć" w intrenecie, jeśli są dobrze opisane i posiadają jak najpełniejsze dane a osobiście uważam, że takie podejście do klienta, należy piętnować.

Offline karlamba

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Rej: DW
« Odpowiedź #27 dnia: 27 - Kwietnia - 2023 - 17:03:49 »
Zamieszczam pełną odpowiedź od VW i dane auta (jeśli czegoś brakuje to dajcie znać).

Tiguan Highline 2.0 TSI BT 132kW DSG 7-G 4MOTION
Rok produkcji 2018, Typ skrzyni biegów TFQ, Typ silnika CZPA

Podziękował: pretor

Tagi wątku: