Autor Wątek: Dynamiczne światło kierunkowskazu w reflektorze “Mid” LED  (Przeczytany 764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzys_Tiguan

• :: StartLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: FWD
  • Rej: EL
Dynamiczne światło kierunkowskazu w reflektorze “Mid” LED
« dnia: 05 - Stycznia - 2024 - 20:06:50 »
Cześć Panowie,
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość aktywowania przez VCDS-a dynamicznego kierunkowskazu w moim Tiguanie z 2020 roku
Chodzi mi o taki efekt jak tu:

Mam takie same reflektory, ale nie wiem czy ten efekt jest do osiągnięcia w oryginalnych  czy są to tylko zmodyfikowane zamienniki.

Moje reflektory to  "Mid" Led headlights z tego katalogu: https://www.scribd.com/document/438542767/ssp-553-en-VTO-1  (strona 21)

Tam też jest jego schemat wyglądający jak w załączniku , czyli 14 ledów, pytanie czy da się je tak ustawić by zamiast świecić jednocześnie, robiły efekt dynamiczny ?

Na jednym z zagranicznych forów doradzali ścieżkę 
Cent. Elct. Block 09 › Adaptation> Aussenlicht Blinker > ZV Blinken zu/ auf › i by te reguły aktywować , jednak w moim przypadku to nie zadziałało, dlatego zastanawiam się czy z poziomu VCDS-a jest to możliwe, czy to kwestia hardware i potrzebna by była wymiana lampy ?

Pozdrawiam

Offline turzol

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: ST
Odp: Dynamiczne światło kierunkowskazu w reflektorze “Mid” LED
« Odpowiedź #1 dnia: 07 - Stycznia - 2024 - 21:54:16 »
Nie aktywujesz dynamicznych kierunkowskazów w tych lampach ani kodowaniem, parametryzacją czy zmianą adaptacji. Trzeba ingerować bezpośrednio w reflektor i moduł sterujący.

Podziękował: Krzys_Tiguan

Tagi wątku: