Autor Wątek: [T5] Woda leci do wnętrza auta  (Przeczytany 817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafał1984

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AXB
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: LUB
[T5] Woda leci do wnętrza auta
« dnia: 13 - Października - 2023 - 11:38:52 »
VW T5 Caravelle 1.9 TDI z 2005 roku
Chciałbym to dobrze opisać, bo na tych plastikach na stopniu mam wodę po deszczu po obu stronach z przodu. Przyjrzałem się i wizualnie widzę którędy cieknie. Woda się wydostaje spod dolnej części plastikowego boczka.  Zdemontowałem boczek i pod nim jest blacha tłoczona, która jest na śruby.  Na tej blasze jest uszczelka od środka i właśnie spod tej uszczelki wycieka woda i leję się wprost na stopień. Otwory technologiczne w drzwiach są drożne i woda wycieka nimi na zewnątrz więc jest ok, tylko dlaczego woda spływa po wewnętrznej stronie drzwi właśnie po tej blasze? Głośnik w drzwiach zgnił,  magnes od głośnika ukręciłem ręką,  był przerdzewiały i mokry znakiem tego to świeży deszcz. Uszczelka wygląda na całą i ładną na tej blasze a jednak przecieka. 

Czy ktoś już miał podobny problem?

Offline tomnaj84

• Clubowicz
  • VW: Tiguan I FL
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFGC
  • Moc: 177 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: 4x4
  • Rej: FK
Odp: [T5] Woda leci do wnętrza auta
« Odpowiedź #1 dnia: 14 - Października - 2023 - 15:43:22 »
A jak wyglądają uszczelki od szyb ? Tam często jak jest sparciała to woda leci. Bądź przez obudowę lusterka które jest na drzwiach.
Jeszcze folia samoprzylepna może być odklejona od góry.
A co do uszczelek to mam na myśli te przy szybie ,tak zwane uszczelki zgarniające jak na foto.
VW Tiguan I FL 2.0 TDI 177 KM
Audi RS6 plus Avant quattro 4.0 605 KM
VW Golf V Variant 1.9 TDI 105 KM

Offline ROBAL_26

• :: TrendLine
  • VW: T5 FL
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CAAC
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: ZWA
Odp: [T5] Woda leci do wnętrza auta
« Odpowiedź #2 dnia: 02 - Grudnia - 2023 - 20:10:58 »
Sposobem na pozbycie się przecieku jest poluzowanie śrub tej blachy ,dobre wyczyszczenie blachy z tej starej piankowej uszczelki i nałożyć w jej miejsce sylikon -masę uszczelniającą i skręcić ,wówczas można zapomnieć o przecieku.ok

Tagi wątku: