Autor Wątek: Tania spawarka inwerterowa do 300 zł  (Przeczytany 157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Tania spawarka inwerterowa do 300 zł
« dnia: 21 - Czerwiec - 2024 - 13:26:24 »
Czy ktoś z obecnych tutaj korzysta z spawarki inwerterowej i mógłby jakiś konkretny model polecić? Spawarka używana będzie sporadycznie do drobnych napraw np. pęknięcia elementu w metalowym ogrodzeniu czy naprawy taczki :) Na allegro są tanie spawarki w kwocie 200-300 zł które mają relatywnie bardzo dużo pozytywnych opinii. Kupując taką spawarkę na co konkretnie należy zwrócić uwagę?
Dla przykładu pierwsza lepsza z listy https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-inwerterowa-mma-tig-lcd-315a-11981230206

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Wersja: Sport&Style
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Odp: Tania spawarka inwerterowa do 300 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 21 - Czerwiec - 2024 - 14:59:31 »
Chciałem sobie kupić taką spawarkę do garażu aby pospawać kątowniki na ramę pod deski do kanału.
Spytałem o radę sąsiada spawacza i powiedział, że mam sobie odpuścić tego typu gadżety, bo one służą do smarkania a nie spawania.
Odpuściłem sobie a sąsiad przyszedł do mnie ze swoją spawarką, pospawał mi ramę i przyspawał wąsy do niej.
Sam "spawałem" dwa lub trzy razy w życiu i szczerze, może to nie lot w kosmos ale trzeba mieć o tym szersze pojęcie - przynajmniej przy zakupie sprzętu.

Podziękował: Hags

Online doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: Tania spawarka inwerterowa do 300 zł
« Odpowiedź #2 dnia: 21 - Czerwiec - 2024 - 15:18:32 »
Też spawałem i metalową "sztachetę" bez problemu przyspawam. Jednak wolę mieć swoją bo sąsiad też nie ma.

Tagi wątku: