Autor Wątek: 1.9 TDI [AVF] - błąd 17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation (brak mocy)  (Przeczytany 549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grando31

• :: StartLine
  • VW: Passat B5 FL
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: AVF
  • Moc: 130 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: DL
Cześć Panowie,

Mam problem z passatem B5 FL 130 KM AVF. Gdy tylko zrobi się gorąco 27-30 stopni na zewnątrz to wywala mi błąd

17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation

Problem występuje tylko gdy jest gorąco. Rano samochód płynie. Od najniższych obrotów ładnie ciągnie. Gdy tylko zrobi się gorąco to zauważalnie czuć spadek mocy już przy samym ruszaniu i rozpędzaniu się. Myślałem że może być to chłodnica powietrza, ale zrobiłem teraz logi dynamiczne (przy temperaturze zewnętrznej 18 stopni) i temperatura tak jak w logach. Chyba do zaakceptowania ?

Wymienione wszystkie wężyki podciśnienia, EGR czyszczony, wymieniony przepływomierz.

Może być problem z MAP sensorem ? Zauważyłem, że samochód na postoju osiąga temperaturę w dolocie 40.5 stopni. Czy jest to normalne przy temperaturze zewnętrznej 18 stopni ? Wychodzi więcej niż podczas spokojnej jazdy.

Logi dynamiczne

https://log.tunezilla.com/chart/706964#H8KLCAAUFMKbZAIDTcKOSw7DgjAMRMOvw6LDtURKwqDDonPClioLQ8KsNlJowqrDlMKtCsKnwqcpAsKxw7Fiw57Cm8KRw5vClsOuw7lxwovCg8KYwq7DpHnCnAjDlsKjwoYpwpfDuBICcUrDm8OtZMKQw4Iqw7TCocODIkXCjWbCsxpeY23CocKpwqTCj0FMYMOlScK0woZnaMKZwqUSDsOBPH8ywpXDmMO1wrrCj23Dph9oLQ44w4LDoQRnccOBw5XCg8Ocw67DscKseRpTw5TDr0/CrsOxw74NwqzCjMOXOcOAAAAA

Tagi wątku: