Autor Wątek: USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Golf 8  (Przeczytany 44890 razy)

Offline CLAU

• :: TrendLine
  • VW: Golf VIII
  • Wersja: Style
  • Silnik: 1.5 TSI ACT
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
Odp: USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Golf 8
« Odpowiedź #75 dnia: 17 - Kwietnia - 2023 - 17:43:01 »
U mnie 60k od początku 2021 roku.
W tym akcja serwisowa, aktualizacja infotainment, ponowne wgranie sterownika infotainment w najnowszej wersji i nadal wyskakuje pop up jak się skończy płyn do spryskiwaczy w trakcie jazdy, zwykle jak jest podłączone coś po po BT lub Carplay po kablu.

Wszystkie aktualizacje nadal nie naprawiają idealnie infotaimentu. Przyciski dotykowe lagują, raz reagują od razu, raz z dużym opóźnieniem.
Obieg wewnętrzny nadal nie zawsze jest dostępny - w sumie nie wiadomo od czego zależy, jak jest zimno/zimowo to z rana nie da się go włączyć i wymusić. Raz działa. Jak nie działa od razu to trzeba wyłączyć całkowicie samochód i wsiąść ponownie i wtedy po uruchomieniu hula.
Po akcjach serwisowych znowu wyskoczył kilka dni temu SOS i jego awaria ale po 2 dniach zniknęło.
Manualna skrzynia jak haczyła z wstecznym tak dalej haczy jeśli się od razu wrzuca R. Jak się najpierw wrzuci jedynkę i dwójkę i potem R to wchodzi poprawnie.

Podłączałem oraz importowałem kontakty z iphona ponad 20 razy, również po fabrycznych aktualizacjach, kiedy zresetowano mi cały system. Nadal ten samochód losowo nie wyświetla nazwy kontaktu tylko sam numer. Ludzie myślą, że pousuwałem ich kontakty z telefonu kiedy się pytam kto dzwoni. Parodia.

Ale zawsze mogło być gorzej, np dotykowa kierownica jak w Arteonie po lifcie.
Powiedzieli mi w salonie, że na nowy rok będzie lift Golfa więc można się spodziewać, że ta idiotyczna kierownica również trafi do G8 i wtedy będzie całkowite spełnienie, wszystko na dotyk.

Tagi wątku: