Witam.
Posiadam Passata B5 FL 2.0 [ALT].
Odkręcałem zbiorniczek plynu chłodzącego bo chciałem się dostać do wtyczki od sondy bo wywaliła błąd grzałki(ale nie o tym), ku mojemu zdziwnieniu pod spodem zauważyłem luzem czujnik walka(tak mi się wydaje) wisiał sobie, jeszcze niżej otwór i w ogóle jakieś pęknięcie yyy trochę mnie to zdziwiło co to za kombinacja i co ktoś tam kombinował? Myślę że ten otwor jest właśnie na ten czujnik a to pęknięcie? I czy auto by normalnie jeździło(nie wywaloło zadnych bledow)? Czasem ma tam jakieś zafalowania ale odpala i jezdzi normalnie ma moc, jest jeszcze luzem taka jasna wtyczka i to też nie wiem gdzie miałoby być podłączone bo wtyczki tu z góry wszystkie podpięte. Jeszcze pomyślałem że ktoś wstawił nowy czujnik a ten stary zostawił ale no nie bo ten otwór.
Takie to niespodzianki w używanych autach.
Auto ma roczna instalacje LPG, gazownik mógł coś tam grzebać?
Dodaję fotki do zobrazowania.
Dodano: 26 - Kwietnia - 2023 - 10:27:47
Ok przekopałem internet i sprawa się wyjaśniła taka jest budowa w tym silniku tej obudowy skrzyni że wygląda jak pęknięcie. Wiszący czujnik wału korbowego to poprostu niedbalstwo poprzedniego mechanika który wymieniał na nowy a stary zostawił sobie wiszący, ehhh nie lubię takiego czegoś dla mnie jest to poprostu niedokończona robota