Witam.
Posiadam Golfa VII 2.0 TDI, GTD,184 KM, DSG z 2015 roku.
Oczywiście po dłuższej jeździe macy trochę brakowało więc pojechałem do "polecanego" gościa i podniósł sterownikiem (jak to stwierdził) bezpieczne 30% mocy.
Po ok 8 miesiącach pojawiły się pierwsze kiedy to silnik wpadał w tryb awaryjny, na początku tylko przy przyspieszaniu, później nawet podczas hamowaniu silnikiem, na końcu nawet zaraz po odpaleniu, Początkowowo sam wymieniłem czujnik cisnienia paliwa na listwę CR (orginalny z serwisu), ale pomogło to tylko na 2 doby, podjechałem do miejscowego elektryka, podpięliśmy kompa i widzieliśmy wszystko czarno na białym, podczas przyspieszania ciśnienie za niskie (tryb awaryjny), podczas hamowania silnikiem ciśnienie za wysokie (tryb awaryjny), diagnowa: regulator cisnienia paliwa na listwie CR. Wymieniłem na oryginalny rowiesz z serwisu, ucieszyłem się bo zaraz po wymianie jak ręką odiął mogłem szaleć jak na początku.
Minęły 4 miesiące i problem powrócił, gwałtowne przyspieszenie, również podczas redukcji na niższy bieg komp blokuje i wskakuje w tryb awaryjny.
Umówienie się z elektrykiem to czasami graniczy z cudem, bo niestety praca robi swoje.
Miał ktoś może podobny przypadek? Jakieś sugestie?