0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Główne założenia, dotyczą pozbycia się białego osadu z czajnika i ekspresu do kawy.
to proszę o jakieś cenne wskazówki?
- szybkie filtrowanie wody
Rodzice leją wodę z dzbanka do zbiornika na wodę w ekspresie i odkamienianie zamiast co miesiąc muszą robić co 2-3
Znanym i popularnym rozwiązaniem są dzbanki filtrujące. Te poręczne uzdatniacze kuszą ceną i wygodą - w porównaniu do innych filtrów nie trzeba ich montować, a ich zakup i eksploatacja są bardzo tanie. Jednak nic nie jest idealne. Dzbanki filtrujące przede wszystkim poprawiają smak i kolor wody, ale ich skuteczność w usuwaniu zanieczyszczeń nie należy do wysokich.
PodsumowaniePrzed wyborem uzdatniacza wody należy odpowiedzieć sobie na kilka pytań. W jakim celu chcę korzystać z uzdatniacza? Jakie parametry wody chcę poprawić? Ile wolnego miejsca oraz pieniędzy chcę w tym celu przeznaczyć? Dopiero po określeniu tych kwestii można przeanalizować dostępne na rynku produkty. Jeśli chcemy pozbyć się kamienia z armatury i czajnika, powinniśmy skorzystać ze zmiękczacza wody. W przypadku wody pitnej, najlepiej zdecydować się na profesjonalny system odwróconej osmozy lub bardziej podstawowy filtr pod zlew z węglem aktywnym.
Reasumując, właśnie zacząłem się zastanawiać, czy nie kupić sobie takiego dzbanka