@pretor - jesteś w stanie podpytać Twój dobry kontakt w jednym ASO o tę procedurę? Ja niestety otrzymałem oficjalnie jedynie ogólnikowe informacje jak widać w moim pierwszym poście.
Sorry za takie opóźnienie w odpowiedzi ale mój kontakt nie jest mechanikiem i odpowiedź jaką uzyskałem, jest podobna to tej Twojej co nawiasem mówiąc, jest zwykłą kpiną/parodią i nadaje się na skecz a nie do poważnej rozmowy.

To nie masło maślane a brednie kogoś na haju, bo po co ściągać przekładnię kątową, jeśli nie ma się zamiaru jej rozbierać a tylko zmieść kurz i obmyć z zewnątrz

Oficjalna odpowiedź z Centrali/BOK VW w sprawie jak producent marki VW przewiduje przeprowadzenie procedury uszczelnienia przekładni kątowej...
Także wychodzi na to, że w takim przypadku to ja sobie mogę to sam zrobić jak mi się nie podoba procedura ASO...
Uważam, że dobrze by było zamieścić tutaj pełen skan/tekst maila (bez danych osobowych) a w pierwszym poście dopisać dokładne dane pojazdu (bez nr VIN i rejestracji).
Takie tematy zaczynają "żyć" w intrenecie, jeśli są dobrze opisane i posiadają jak najpełniejsze dane a osobiście uważam, że takie podejście do klienta, należy piętnować.