Panowie, wszyscy zgodnie twierdzicie że jest zimno ale tak naprawdę to jest dość subiektywne odczucie i dla każdego, to zimno może oznaczać zupełnie co innego. W autach w których jeżdżę jest zawsze zimno (bo tak zostałem wychowany i dla mnie jest okey), ale np. moja żona czy inni pasażerowie, twierdzą, że ze mną nie da się jeździć, bo zawsze mam w aucie zimno.
Dla przykładu, gdybym wsiadł do któregoś z tych niedogrzanych (według ich właścicieli) pojazdów, to mogło by się okazać, że jeszcze i tak obniżyłbym poziom ogrzewania. Dlatego uważam, że poruszany tu problem, może lub nawet na pewno, zdecydowanie dotyczy wszystkich lub prawie wszystkich posiadaczy Tiguana II i Golfa VII ale z racji różnych przyzwyczajeń i priorytetów grzejnych, zauważany i zgłaszany jest tylko przez część ciepłolubną. Inni może jej nie zauważają, bo dla nich to nie jest problem.
Piszecie panowie o robieniu testów i pomiarów - okey, ale dlaczego w strefie publicznej nikt tego nie widzi ?
Nagłośnienie tej sprawy, to klucz do sukcesu w jej rozwiązaniu ale sami musicie zadbać o upublicznianie wyników tych testów i pomiarów.
Wiem że ASO nie pozwoli nagrywać tego co robi ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby samemu nagrać taki filmik z kabiny pojazdu ,poparty fotkami, w którym opisujecie problem i pokazujecie ustawione temperatury w trybie AUTO na Climatronic ale też poziom temperatury przy nogach (tam gdzie jest zimno).
Filmik i zdjęcia jako dowód, wrzucacie tutaj do tematu i nie tylko a ja już osobiście zadbam aby to poszło bardziej w świat i było lepiej widoczne

Jak popularność tych testów, zacznie docierać do centrali VW, to wtedy zaczną reagować a jak wiecie z życia, w mediach drzemie ogromna siła.
Od dawna mamy profil Clubowy na FB, Twiter i YouTube - jestem przekonany, że tą drogą można Wam w jakimś stopniu pomóc rozwiązać ten ZIMNY PROBLEM.
Gdyby ktoś z moich okolic, chciał zrobić taki porównawczy filmik i testy w swoim Tiguanie II / Golfie VII, to służę radą i pomocą
Dodano: 12 - Sierpnia - 2021 - 12:19:09
Na forum są dwa wątki: jeden w dziale Tiguan II a drugi w dziale Golf VII - opisujące ten sam problem z ogrzewaniem na nogi.
W związku z tym, połączymy obydwa w jedną całość i jeden główny wątek przeniesiemy do działu ABC Techniczne.
Można też stworzyć całkowicie nowy dział, np. "Niedoróbki VW" lub cos podobnie brzmiącego, co będzie lepiej rozpoznawalne przez Google a przez to, szybciej widoczne dla decydentów z Volkswagena.