Autor Wątek: Czujnik kąta skrętu g85 i tempomat  (Przeczytany 629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Norbi108

• :: TrendLine
  • VW: T4
  • Silnik: 2.5 TDI
  • Kod: AHY
  • Moc: 151 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: DLU
Czujnik kąta skrętu g85 i tempomat
« dnia: 17 - Listopada - 2022 - 18:40:46 »
Kupiłem nie dawno Polo 2005 rok 1,4 tdi 80 ps. Auto jak było sprowadzone było po dzwonku z przodu. Na desce było kilka błędów które postanowiłem ogarnąć, kable od pompy wspomagania były strasznie połączone (kostki na skrętkę i takie tam) wymieniłem kostki, lutownica i Heya.. Błędy wspomagania zniknęły, ale został błąd 18097 Mag.danych układu napędowego - niewiarygodna informacja (P1689) i 00778 Czujnik kąta skrętu g85 - brak komunikacji. Do tego jak załącze tempomat to co jakiś czas mruga kontrolka w zegarach, coś przerywa sygnał. I tempomat nie działa. I teraz pytanie ,czy jeśli mam pompę TRW i prawdopodobnie mam czujnik skrętu w maglu czy z niego ten kabel idzie bezpośrednio do pompy wspomagania?
Dodam że w vcds nie mogę wejść w kierownice żeby sprawdzić działanie czujnika. Czyli tak jakby gdzieś był uwalony kabelek. Przed rozbebeszeniem wszystkiego ,może ktoś ma wiedzę czyte błędy mogą oznaczać przerwany jeden kabelek, i czy ten z czujnika skrętu w maglu idzie bezpośrednio do pompy? Bardzo by mi to pomogło
Dzieki

Offline tomnaj84

• Clubowicz
  • VW: Tiguan I FL
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFGC
  • Moc: 177 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: 4x4
  • Rej: FK
Odp: Czujnik kąta skrętu g85 i tempomat