Kupiłem nie dawno Polo 2005 rok 1,4 tdi 80 ps. Auto jak było sprowadzone było po dzwonku z przodu. Na desce było kilka błędów które postanowiłem ogarnąć, kable od pompy wspomagania były strasznie połączone (kostki na skrętkę i takie tam) wymieniłem kostki, lutownica i Heya.. Błędy wspomagania zniknęły, ale został błąd 18097 Mag.danych układu napędowego - niewiarygodna informacja (P1689) i 00778 Czujnik kąta skrętu g85 - brak komunikacji. Do tego jak załącze tempomat to co jakiś czas mruga kontrolka w zegarach, coś przerywa sygnał. I tempomat nie działa. I teraz pytanie ,czy jeśli mam pompę TRW i prawdopodobnie mam czujnik skrętu w maglu czy z niego ten kabel idzie bezpośrednio do pompy wspomagania?
Dodam że w vcds nie mogę wejść w kierownice żeby sprawdzić działanie czujnika. Czyli tak jakby gdzieś był uwalony kabelek. Przed rozbebeszeniem wszystkiego ,może ktoś ma wiedzę czyte błędy mogą oznaczać przerwany jeden kabelek, i czy ten z czujnika skrętu w maglu idzie bezpośrednio do pompy? Bardzo by mi to pomogło
Dzieki