Hej koledzy.
Jak postępy z ambient?
Ma ktoś czym się podzielić.
Ja podrzuce kilka rad które być może się przydadzą

Ja już takich tigów 8 zrobiłem i to w różnych konfiguracjach jak poniżej: A, B a czasem dokładało się ambirnt RGB tam gdzie TIG II w ORI tego nie miał (np. doświetlenie nóg przód i tył).
Opcje instalacji
A. Auto posiada ambient biały - w takim scenariuszu kosztem będzie:
- wymiana LED biały na RGB - koszt leda ASO 150 PLN za sztukę (tak mniej więcej), nie polecam aliexpress choć też będą działały i to nieźle.
- przygotowanie nowej wiązki pod led RGB (kabelki w drzwiach i kabelki w aucie
- jeśli wasze auto posiada BCM który ogarnia sterowanie kolorem to już wszystko. Jeśil jednak nie ogarnia to są dwie opcje. 1. wymiana BCM 2. Zakup dekodera emulującego ambient. Testowałęm róźne modele i zawsze działa jak w ORI.
B. Auto nie posiada wogóle ambient w drzwiach
W takim przypadku albo wymieniasz boczki albo wymieniasz listwy ozdobne w boczkach na takie z ambient.
Boczki od dawcy - niestety bardzo trudno zdobyć boczki odrazu z ledami RGB. Śmiem twierdzić że 95% i więcej boczków to wersja biały led.
Ale kto szuka ten znajdzie. Boczki to dekor i trudno namierzyc niepodrapane, nieuszkodzone no ale nie jest to niemożliwe.
C. Bywa że właściciel nie ma boczków ambient i decyduje się tylko na doświetlenie nóg co też jest możliwe.