Autor Wątek: DEMONTAŻ TAPICERKI DRZWI  (Przeczytany 24753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwek66

• :: TrendLine
  • VW: Passat B6
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: BKP
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: SGL
DEMONTAŻ TAPICERKI DRZWI
« dnia: 28 - Kwietnia - 2015 - 19:05:54 »
Witam posiadam Passata B6 i potrzebuje prostego i łatwego dostepu do rozebrania głosnika z prawych drzwi głosnik od jakiegos czasu zaczoł charczec i czeszczec

Na forum piszemy w języku Polskim z wszelkimi jego zasadami !

Offline gosik_vw

• :: ComfortLine
  • VW: Golf III
  • Silnik: 1.9 TD
  • Kod: AAZ
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT-5
  • Rej: RMI
Odp: VW PASSAT B6 2005r.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 - Kwietnia - 2015 - 13:19:44 »
Witaj, może to pomoże  :girl:

Cytuj (zaznaczone)
Ściągasz cały boczek. Musisz najpierw wyciągnąć plastikowy panel otwierania szyb, jest na zatrzaskach - podważasz delikatnie od tyłu i ciągniesz do góry. Pod nim znajdziesz 2 albo 3 śruby torx które musisz odkręcić. Następnie od spodu całego boczku masz 2 mniejsze torxy, odkręcasz i jedyne co pozostaje to podważyć boczek tak by wyskoczył z zapinek (6 sztuk), tylko ostrożnie - lubią pękać. Zanim odsuniesz boczek na bok musisz odłączyć go od instalacji, jest jedna ważniejsza wiązka, którą wypinasz przez odciągnięcie ku górze zabezpieczenia. Pozostaje też cięgło od klamki ale jest go na tyle, że boczek daje się odsunąć na bok bez odłączenia.

Głośnik jest przymocowany na nity, żeby się dostać do środka trzeba je rozwiercić

Tutaj jak ściągnąć boczek w B6: http://forum.vw-passat.pl/threads/110599-Instrukcja-Zmiana-zwyklych-lusterek-zewnetrznych-na-lusterka-elektr-skladane

Pochwal się fotorelacją z tej operacji  ;)

Offline LMS

• :: StartLine
  • VW: Passat B6
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Rej: NO
DEMONTAŻ OSŁONY - słupek drzwi
« Odpowiedź #2 dnia: 02 - Stycznia - 2018 - 13:47:22 »
Witam.
Passat B6 1.9 105 KM 2006r.
Na początku zaznaczę, że widziałem podobny temat ale chodziło o to jak ją odpiąć od strony słupka i jak porozpinać piny, co u mnie idzie bez problemu. Jezeli zły dział lub przeoczyłem taki temat to prosze o poprawę. 
W moim przypadku chodzi o to jak ją odczepić od strony drzwi, jest klejona czy jak ?
Przy próbach zrobiłem już małą dziurkę a nie chce jej uszkodzić, potrzebuje tylko sprawdzić samą instalację bo gdzieś bliżej drzwi nie łączy mi kabelek od glosnika a nic nie widzę po odpieciu gumy od strony samego słupka.
Jak się ma w standardzie tylko 2 głośniki to słabo jak został tylko jeden z PP
pozdrawiam.

Tagi wątku: