0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ktoś ma pomysł co go boli?
poczekam na wypowiedzi bardziej zaznajomionych z tematem.
Przykłady kodowania DRLByte 15 bit 7 zakodowany = możliwość aktywacji funkcji DRL z MFAByte 24 bity 0-6 / 5C hex (92) => 32 hex (50) / przyciemnienie lamp przednich w trybie DRL na 50%Byte 26 bit 5 zakodowany = zapala się lampka sygnalizacyjna świateł do jazdy dziennej lub zmienia się sposób podświetlenia włącznika światełByte 11 bit 2 zakodowany (oryginalnie) = w trybie DRL świecą mijania + pozycyjneByte 11 bit 2 wykodowany = brak trybu DRLByte 11 bit 4 zakodowany + Byte 11 bit 2 wykodowany = w trybie DRL świecą długie + pozycyjneByte 14 bit 1 zakodowany + Byte 11 bit 2 wykodowany = w trybie DRL świecą przeciwmgłowe + pozycyjneByte 15 bit 6 wykodowany (Funkcja świateł do jazdy dziennej pełniona przez osobne lampy (do jazdy dziennej) - wykodowanie tej funkcji powoduje, iż świecą tylko światła do jazdy DRL (długie lub p. mgłowe w zależności od wyboru kodowania) bez świateł pozycyjnych tylnych i bez podświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Jasne, niestety ja jestem dyletantem, więc może się od Ciebie czegoś nauczę.
może VCDS już zbyt stary..
Co począć w takim razie?
Na początek:- zakoduj Byte 15 bit 7 to jest aktywacja DRL z MFA- zakoduj Byte 26 bit 5 zapali się lampka sygnalizacyjna świateł do jazdy dziennej lub zmieni się sposób podświetlenia włącznika świateł, musisz to zrobić ręcznie bo Twoj VCDS nie widzi byte 26 bit 5 a więc w ciągu binarnym 11001111 wprowadź 11101111 przejdź tabulatorem, wciśnij ESC i zapisz - w Byte 11 bit 4 masz kodowanie 10010000, spróbuj zakodować 10000000 poprzez wpisanie w ciągu binarnym podobnie jak pisałem wyżej
Na początek:- wykoduj byte 15 bit 6
Na pozycji auto przestały się zapalać. Zapalają się jedynie gdy zapalone są światła mijania.
Zapalają się jedynie gdy zapalone są światła mijania