Autor Wątek: USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Caddy V  (Przeczytany 1331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OskarCaddy

• :: StartLine
  • VW: Caddy V
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: DW
USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Caddy V
« dnia: 13 - Maja - 2022 - 11:27:39 »
Dzień dobry.

VW Caddy V 2.0 TDI 4motion wersja Maxi - bierze olej

Użytkuję ten samochód od września 2021 i o ile poprzednią generację uważałem za bardzo udany model to ten nowy jest jak Dacia Dokker tylko 2x droższa  :D

Dużo można mówić o jakości wykonania

- to, że już cały skrzypi... luz (Pan w serwisie powiedział że jest super bo 50% tego plastiku można poddać recyklingowi... czy może pochodzi w 50% z recyklingu nie pamiętam) w dotyku Dacia
- to, że jak jest ujemna temperatura komputer i wszystkie systemy nie działają... luz

ALE jak na 13 000 km wyskoczyła ikonka dolej oleju... nie można powiedzieć, że luz. Zawiozłem auto do ASO chwila czekania i telefon. (Werble) "Panie czego Pan od nas chcesz przecież to normalne, że to auto bierze olej. Weź sobie Pan instrukcje i tam jest napisane, że tak ma być".

Czy tak ma być pozostawiam Wam do oceny... chciałbym tylko żeby potencjalni kupujący wiedzieli, że serwis Vw uważa, że nowy samochód z silnikiem diesla powinien brać olej i to jest normalne. Miałem w życiu dużo samochodów z różnymi silnikami i różnej klasy... olej to dolewałem do wyżyłowanych jednostek benzynowych TFSI... nigdy do diesli i nigdy po takim czasie i przebiegu.

p.s. nie mam zamiaru szarpać się z serwisem. Stać mnie sprzedać ten śmietnik jak tylko skończy się leasing. Piszę to bo może ktoś nie ma takiego komfortu i jak kupuje auto z salonu to oczekuje jakości - której tu ewidentnie brak.

Pozdrawiam,
Oskar

Proszę podać dokładną specyfikację silnika: moc w KM / kod silnika i rok produkcji. Dziękuję.

Offline Ronin78

• :: StartLine
  • Marka: Ford
  • Model: Tourneo
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 122 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: RLA
Odp: USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Caddy V
« Odpowiedź #1 dnia: 20 - Listopada - 2023 - 14:07:48 »
Czyli do 13.000km jeździsz na tym samym oleju, bo w serwisie powiedzieli że to longlajf i dziwisz się, że zaczął brać olej?  :angry:
Ja w tym silniku zmieniłem olej po 1000km i kolejną zmianę zrobię po 5000km, potem przejdzie się na dłuższe interwały które i tak będą krótsze niż te Twoje pierwsze 13kkm.
Ford Grand Tourneo Conect 2.0 TDI

Tagi wątku: