Montując oświetlenie na tapicerce klapy bagażnika oświetli zarówno przestrzeń bagażnika jak to co jest za bagażnikiem.
Na przykład taka listwa bądź dwie
Auptiz LED Innenbeluchtung,Car Interior Roof Lights,12V 6W LED Leiste,Kofferraumbeleuchtung ,mit Schalter,für Auto Wohnmobil Van Bus Caravan Boat Wohnmobil Küche Bad Bar LKW (Kaltes Weiß, 2PCS)
https://amzn.eu/d/9N7QD5SZresztą każde z tych świateł jest rozproszone a nie efekt słupa światła. Więc nie rozumiem dlaczego po montażu będzie świecić wszędzie jak piszesz tylko nie na przestrzeń bagażnika?
Po za tym dla mnie to problem jest również bo mam w bagażniku klatkę dla psa która zasłania światło, po drugiej stronie leżą różne klamoty i nawet jak by w ori było światło to by nie oświetliło przestrzeni bagażowej. A po zmroku jak by nie patrzeć nie widać nic i trzeba czasem doświetlić np. Telefonem . Ale skoro można sobie ,że tak powiem ulepszyć to czemu nie , wygodniej jak będzie świecić od razu niż szukać fona itp gdzie czasem dwie ręce potrzebne.
Wnioskuję po twojej wypowiedzi że w ogóle temat do zamknięcia bo u Ciebie świeci ok , nawet jak masz załadowany samochód po dach .

kurde nie wiem , może coś nie tak robię?
Ja na przykład choć by nie wiem jak to nie widzę takiej opcji żeby przez bagaż wydostało się światło. Aczkolwiek mogę się mylić.
Gesendet von meinem SM-N986B mit Tapatalk