0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Podobno ali zwraca pieniądze jak coś jest z winy sprzedawcy. Płatność za towary prosta jak na allegro, mozna płacić przez przelewy24 i inne
Kupuję rzeczy które kosztują kilka lub kilkanaście złotych w porywach 20-30 więc nawet jeśli coś będzie nie tak to strata mała będzie. Trzeba też wybierać sprzedawcę z jak największą ilością pozytywów. No cóż, nie jeden na allegro też został oszukany i allegro się wypięło. Jeśli z allegro otrzymasz towar niezgodny z umową a sprzedawca będzie się upierał to też nie zwrócą pieniędzy, bo to sprawa cywilno-prawna. W każdym bądź razie moje drobne zakupy zawsze się kończyły sukcesem.
, ale na allegro po zgłoszeniu sprawy kasa wracała zawsze
wolę zapłacić parę groszy więcej i mam pewność zwrotu kasy
Nikogo nie zmuszam do zakupów na Ali a tylko sygnalizuję, że jest to alternatywa a nie wszyscy są niezadowoleni jak Ty.
niestety wiele towarów jest dostępnych tylko na Ali
Teoretycznie poczta dolicza VAT do przesyłek z Chin od 1.07.2021, ale nie wiem jak w praktyce
Z tego co mi wiadomo to podatek naliczany jest od jakiejś tam kwoty. Moja żona zamawia non stop coś z Schine i są to nie duże kwoty i nie płaci podatku. Ja ostatnio zamówiłem przesyłkę z Rosji i musiałem opłacić cło w wysokości 21€ przy sumie do 150 €. Ogólnie ten podatek celny dotyczy całej uni Europejskiej. Chyba że sprzedawca z Chin ma jakiś adres w EU to wtedy nie płaci się tego podatku. Dotyczy to tylko towarów bezpośrednio wysyłanych do odbiorcy z pl bądź innego kraju. Gesendet von meinem SM-N986B mit Tapatalk
Czy ktoś zakupił program ELSA VIN na ALI? Gesendet von meinem SM-N986B mit Tapatalk