Autor Wątek: Golf VI - zmiana radia i głośników  (Przeczytany 616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adybich

• :: StartLine
  • VW: Golf VI
  • Silnik: 1.6 MPI
  • Moc: 102 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: KOL
Golf VI - zmiana radia i głośników
« dnia: 20 - Marca - 2022 - 12:09:23 »
Cześć, aktualnie w swoim Golfie VI mam RCD-210 z 2 wooferami i tweeterami z przodu bez AUX i BT.
Chciałbym dołożyć do tego radia BT i dołożyć z tyłu 2 woofery i tweetery + wymienić te z przodu.

O głośnikach myślałem takich:
https://allegro.pl/oferta/jbl-stage2-604c-glosniki-vw-golf-4-6-bora-scirocco-10060275223
Pytani brzmi:
1. Czy skoro nie mam poprowadzonej wiązki do tylnych głośników, mogę po prostu ją zakupić i poprowadzić z radia czy wymaga to większych modyfikacji? (potrzebowałbym wtedy waszej pomocy w tej kwestii)
2. Na większości aukcji z modułami BT do tego radia jest napisane, że musi być aktywny AUX. Czy jeżeli wepnę to do kostki w miejsce na to przeznaczone i odblokuje AUX w VCDS to będzie to działało?

Będę wdzięczny za pomoc.

Offline kuba_666

• :: TrendLine
  • VW: Golf VI
  • Silnik: 1.6 MPI
  • Moc: 102 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: CIN
Odp: Golf VI - zmiana radia i głośników
« Odpowiedź #1 dnia: 05 - Stycznia - 2023 - 22:03:57 »
Ja bym się skupił na początek na wymianie głośników z przodu - usłyszysz, czy warto dalej dokładać sprzętu.
Z przodu już masz instalację, a tył będziesz musiał "stworzyć".
Przy okazji pomyśl może o wygłuszeniu drzwi.
Sama ilość głośników to jedno, ale jak żaden nie będzie dobrze grać to możesz ich mieć 15 a i tak nic to nie da i będziesz niezadowolony.
Moduł BT, dokładanie i odblokowanie AUX ?... Może lepiej będzie kupić używane radio z tymi dodatkami ?
Przed zakupem tych głośników sprawdź, jaką moc ma Twoje radio i ile min. mocy potrzebują nowe głośniki. Może się okazać, że radio będzie za słabe, a jak chcesz mu jeszcze dołożyć obciążenia...

Tagi wątku: