Takie chrobotanie przez sekundę, dwie, gdy załącza się turbo, ale jak mówiłem - spuszczam szybę i nic.
Wiele osób na forum Eng. pisało o tym i były to auta tygodniowe

więc myślę, że ten typ tak ma.
W każdym aucie turbina inaczej chodzi .... słyszalne od jedynki do trzeciego biegu. Raczej na wyższych już nie słychać.
Przejechałem się by na bieżąco opisać dźwięk.
Jest jakby osłona tłumika była luźna taki dźwięk jakby albo na silnik położyć puszkę z kamieniem

dźwięk max 2 sekundy i znika , myślę, że po prostu coś jest luźne i dźwięk niesie w ten sposób bo jak by wyła turbo to po otwarciu szyby było by gorzej a u mnie znika

....co do drugiej sprawy to chyba tylko tak sie dzieje jak silnik zimny.
Dodano: 08 - Kwietnia - 2015 - 19:11:22
Witam ponownie chyba już wiem co tak dziwnie pracuje , to chyba przepustnica tak sobie pracuje , jak otworzyłem maskę, przygazowałem to stamtąd lekko metaliczny dźwięk jednak podczas jazdy dźwięk jest inny i dlatego mnie zmyliło ,widocznie ten model tak ma

co do drugiej sprawy to jednak tylko na zimnym tak się dzieje, jak silnik gorący to jest ok.
Dodano: 15 - Kwietnia - 2015 - 17:17:15
nagralem filmik pierwsze sekundy na wolnych obrotach i jest ok jak przygazuje to tak slychac , w qashqaju bylo podobnie jak wlewalem zwykla rope, jak shella v pover nitro bylo lepiej a po wymianie przewodu i pompki odpowietrzajacej paliwo zupelnie ustapilo ale teraz to chyba nie to, czy to od paliwa taki dzwiek , slychac go jakby bardziej z przodu jakby przepustnica, moze sie czepiam ?
Jest zdecydowanie ciszej po V-Power Nitro Diesel .
Panowie bylem w serwisie niestety nie w VW i nie wiedza co to za dzwiek i zeby sie nie martwic, mówili że to mogą być wtryski i myślę że mogą być bo po Shellu Nitro jest trochę lepiej.
Dodano: 02 - Czerwiec - 2015 - 19:55:18
Po wielu odwiedzinach , diagnoz wszelakich autko chodzi jak powinno