Autor Wątek: VW CC - trójstrefowa klimatyzacja?  (Przeczytany 622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KUBsonex123

• :: StartLine
  • VW: CC
  • Silnik: 3.6 FSI
  • Moc: 300 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: CBR
VW CC - trójstrefowa klimatyzacja?
« dnia: 20 - Grudnia - 2021 - 20:10:38 »
Witam,
pytanie zawarte jest... a nie, poczekaj. Zastanawia mnie, czy w CC występował Climatronic z trzema strefami. Z jednej strony, w ogłoszeniach nie można odnaleźć na zdjęciach tylnego panelu klimy (nie tylko z otomoto czy olx, na tych z autoscouta lub mobile też), z drugiej zaś CC był w swoim czasie tym "prawie" flagowym modelem dostępnym w wersji 4-miejscowej, więc brak trzeciej strefy byłby trochę "biedacki". Zresztą gdzieniegdzie słyszałem lub czytałem, że ktoś podobno miał w CeCeku trójstrefowy Climatronic, więc w tym temacie panuje niezły bałagan. Z góry dziękuję i pozdrawiam. :vwclubpolska:

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: VW CC - trójstrefowa klimatyzacja?
« Odpowiedź #1 dnia: 20 - Grudnia - 2021 - 20:48:38 »
Jeśli za podłokietnikiem jest tylko nawiew z pokrętłami regulacji kierunku nadmuchu w kratkach wylotowych nie oznacza że klima jest tròj- czy cztetostrefowa. Aby klima była dwu lub czterostrefowa to musi być z tyłu panel z dwustrefową (na tył) regulacją temperatury (dwa odrębne pokrętła regulacji dla pasażera po prawej i po lewej stronie)  tak jak na przednim panelu klimatronika.

Dodano:  20 - Grudnia - 2021  -  21:06:34
Jeśli mówisz o takim czymś to to nie jest żadna strefa, tylko zwykły nawiew a temperatura uzależniona jest od tego, jaka aktualnie jest ustawiona z przodu.

Offline KUBsonex123

• :: StartLine
  • VW: CC
  • Silnik: 3.6 FSI
  • Moc: 300 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: CBR
Odp: VW CC - trójstrefowa klimatyzacja?
« Odpowiedź #2 dnia: 21 - Grudnia - 2021 - 15:26:19 »
Jeśli za podłokietnikiem jest tylko nawiew z pokrętłami regulacji kierunku nadmuchu w kratkach wylotowych nie oznacza że klima jest tròj- czy cztetostrefowa. Aby klima była dwu lub czterostrefowa to musi być z tyłu panel z dwustrefową (na tył) regulacją temperatury

Chodzi mi o taki system jak np. w Octavii czy Tiguanie - mały panel z wyświetlaczem OLED i dwoma przyciskami, albo coś podobnego.

Tagi wątku: