Autor Wątek: USZKODZONE PÓŁOSIE - wibracje auta przy wyższych prędkościach  (Przeczytany 378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Endriu

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan I
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: DZG
USZKODZONE PÓŁOSIE - wibracje auta przy wyższych prędkościach
« dnia: 25 - Września - 2021 - 09:44:32 »
Witam. Nie będę zakładał nowego tematu to podepnę się tu bo pewnie jest to dość uniwersalne z tym, że auto to VW Touran 1T1. Jak we wcześniejszych postach auto drgało (i drga nadal) na wysokich biegach i przy ,,wysiłku" (ciśnięcie pod górę). Wymieniono oba przeguby wewnętrzne co spowodowało, że drgania nieco zmalały ale nie ustąpiły. Występuje także bicie w początkowej fazie hamowania ale nie zawsze. Tarcze hamulcowe z przodu wymieniane w marcu br. ale nie wykluczone, że coś przy tym spaprano (to jeszcze za poprzedniego właściciela). Nim oddam auto do sprawdzenia tych hamulców to chciałbym mechanikowi też podrzucić jakieś używane półosie żeby zrobić jak najwięcej za jednym ,,rozbiorem". W ETCE on-line jeśli dobrze szukałem to znalazłem ale po dwa rodzaje z każdej strony
1k0 407 271 CP (i druga z końcówką numeru 451 FX) strona lewa
1k0 407 272 GK (i druga z końcówką numeru 454 BX) strona prawa. ale które są do mojego auta to nie wiem - VW Touran, 1.9 tdi, 2004, 105kM, skrzynia 6-cio biegowa manual silnik BKC. Chyba, że to nie istotne i szukać używek patrząc na silnik, moc i rodzaj skrzyni biegów?

[gmod]Proszę nie dopisywać się do innych modeli, tylko zakładać temat w dziale modelu, którego dotyczy usterka. Wątek zostaje przeniesiony do właściwego działu. Dziękuję.[/gmod]

Tagi wątku: