2.0 170km BMN
Jakiś czas temu zerwała mi się poduszka ta środkowa i narobiło to sporo szkód tj. silnik bujając się uderzył o wentylator czujnik ciśnienia klimatyzacji i pasek osprzętu. Wymieniłem w/w, pojechałem nabić klimatyzację i wszystko było jak należy po wlaczeniu nawiewów zalaczyly się dwa wentylatory pojechałem do domu...
Po jakiejs godzinie wsiadłem do auta na włączonej klimie zrobiłem kilka km na postoju zaczęło lecieć ciepłe powietrze i tylko przy szybszej jeździe klimatyzacja chłodziła. Sprawdziłem i wentylatory stały w miejscu więc sprawdziłem bezpieczniki (ten duży z przodu od czoła skrzynki bezpieczników pod maską) - cały... Pojechałem sprawdzić ciśnienie z przypuszczeniem że jest nieszczelność dlatego tak słabo chlodzi okazało się że wszystko jest szczelne ale ciśnienie już nie, było 25bar. Spuściliśmy odczynnik żeby nie zrobić większej szkody.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów.
Czytałem coś o tym że można odpiąć czujnik g83 i wtedy wentylatory będą pracować bez przerwy tylko gdzie on się znajduje czy to ten przy króćcu przykręcany do bloku silnika od prawej str. stojąc przodem do auta? Chciałbym je sprawdzić.
Teraz prośba gdzie szukać?
Dlaczego wentylatory się nie włączają, czy można je sprawdzić przez vcds?
Gdzie szukać ?