Dzień dobry. Chciałem przeprowadzić diagnostykę i sprawdzić parę rzeczy, zaadaptować radio etc za pomocą VCDS.
Wszystko zrobiłem, wyłączyłem zapłon, po ponownym właczeniu zapłonu nie mogę samochodu odpalić, włączyć radia, klimatyzacji, kontrolki mrugają, słychać przekaźniki i serwomotory. Odłączenie akumulatora na chwilę nie pomaga. Co to może być i jak sobie z tym poradzić?
Używałem już kilka razy interfejsów pod OBD2 i zawsze było w porządku. Samochód przed podpięciem VCDS pracował poprawnie. Z góry dzięki za informacje.
Dodano: 15:20:02
Poradziłem sobie. Potomnym może się przydać taka informacja w razie napadu paniki

.
Odłączyłem akumulator, po 20 minutach podłaczyłem ponownie ale problem nadal występował. Więc odłączyłem ponownie i przez 2 godziny ładowałem prostownikiem akumulator. Po tym czasie podłączyłem ponownie akumulator do samochodu i po przekręceniu stacyjki wystarczyło usunąć błędy, zaadaptować kierownicę i gotowe. Jest ok

.
Dodam, że wyłączyłem sobie sygnał niezapiętych pasów, ściszyłem trochę sygnał asystenta parkowania, zaadaptowałem radio, ponieważ generowało kody błędów.
Przypuszczam, że przyczyną problemu był spadek napięcia akumulatora wskutek wielu różnych testów i adaptacji które przeprowadzałem.