0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Różnica to zapewne tylko obniżone zawieszenie o 1,5cm i trochę sztywniejsze
Bardzo dziękuje za dyskusje - z tego co się zorientowałem w Tiguanie II jest obniżone o 10 mm (tak przynajmniej twierdzi sprzedawca, który często czyta cos z systemu i nie do końca wie cos więcej... ) , tak jak jeden z przedmówców napisał nie liczę na jakieś super osiągi w związku z tym, bardziej się zastanawiam czy to w ogóle warto wybrać, cena nie jest jakaś wygórowana w konfiguratorze. Bardziej się zastanawiałem czy ktoś cos takiego posiada i czy jest zadowolony, czy może wyrazić własna opinie na ten temat ? A może posiada bo kiedyś wybrał i teraz nie jest zadowolony ? ktoś napisał DCC nie chce tego poruszać w tym wątku bo jest na ten temat inny (szeroko opisany na tym samym forum). Ja DCC nie chcę, miałem w innym VW i po jakiś czasie po prostu stukało, z drugiej strony prawda jest taka jak się już to ustawi raz to często się o tym później zapomina... Wizyty w serwisie kończyły się tym że tak po prostu tak jest (nie chce się rozwodzić na ten temat). Generalnie mam w planie takiego 245 KM, i sportowe zawieszenie rozpatruje tylko dla tego .... a może pewna moc wymaga właśnie nieco twardszych ustawień, nieco lepszych hamulców itd ... Dlatego wracając do tematu, czy ktoś z Państwa ma, poleca, odradza ? Ktoś również z Państwa wspomniał że "seryjne" jest i tak sztywne (A może to seryjne jest jak najbardziej OK ? ), nie miałem Tiguana wiec nie wiem i nie chce się wypowiadać. Chodzi po krótce o to żeby sobie nie zrobić jakiegoś za twardego auta na własne życzenie i później się umęczać, bardziej czy zawieszenie sportowe jest akceptowalne, czy czuć każda dziurę, każdy kamyk itd ... a może nie ma większej różnicy od tego seryjnego, poza tym że jest niższe ? Jeszcze raz dziękuje za dyskusje i zachęcam do podzielenia się swoimi uwagami w tym temacie, każda mile widziana....
Nie zauważyłem, czy tryb sport fizycznie zmniejsza prześwit