Silnik po remoncie z pół roku temu. Test analizy spalin wyszedl dobrze wręcz idealnie pomimo błędu z katalizatora. Czujniki czyli sondy zostały sprawdzone pod względem wizualnym, parametrami w kompie wtyczki siłą rzeczy tez zostały sprawdzone. Nie pozostało w zasadzie nic innego jak próba wymiany tego katalizatora.
Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to odma. Przwod łączący ezektor z zaworkiem odpowietrzenia skrzyni mam delikatnie zgięty. Tylko tak jest od czasu ostatniego tematu na formu z problemem podlaczenia go. Nie było problemu z katalizatorem. Problem wyszedl kilka dobrych dni temu.
Dodano: 14 - Lipca - 2021 - 15:37:16
Wydech sprawdzony po całej długości drożny. Puszka środkowa nie słychać zeby coś w środku latało. Końcowy wygląda jak nowy. Od katalizatora rurka do środkowego wydechu tez wygląda zacnie.
Dodano: 16 - Lipca - 2021 - 14:25:38
Bylem wczoraj na hamowni. Wyszlo ze mam cofanie zaplonu nawet do 12 stopni, spalanie stukowe takie wieści usłyszałem.
Jest ktoś w stanie powiedzieć coś na ten temat. Dodaję wykres który na moje oko nie wygląda rewelacyjnie przez to ze jest cały pofalowany ale to może mi się tylko wydawać.