Autor Wątek: LAMPY TYŁ - zmiana na LED - kodowanie  (Przeczytany 1088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trucha0

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan I FL
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFFB
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BGR
LAMPY TYŁ - zmiana na LED - kodowanie
« dnia: 07 - Lipca - 2021 - 22:09:36 »
Witam, raz jeszcze jako świeży użytkownik Tiga z 2014r.zamarzyły mi się lampy led z tyłu po lifcie i teraz pytanie za 100pkt.czy to zagra plug play, wiem że miejscami pasuje, kostkę trzeba przyciąć jeden język żeby wcisnąć w lampę, piny niby na swoim miejscu pytanie czy wymaga BCM kodowania na led a może ruszy po podpięciu, z tego co mi wiadomo powinno aczkolwiek bywa różnie z VW,j eżeli kodować to czym VCDS da radę czy trzeba czymś grubszym go dotknąć, czy w Podlaskim ktoś może takie coś robi albo zna dobrze VAGa? ewentualnie ktoś z Warszawy i okolic?, w Krakowie jest jakiś chłopak który odpalał już takiego moda i nawet wewnętrzne lampy hamują razem z zewnętrznymi ale do Krakowa mam 500km...

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: LAMPY TYŁ - zmiana na LED - kodowanie
« Odpowiedź #1 dnia: 08 - Lipca - 2021 - 15:27:52 »
Wydaje mi się że samo nie ruszy, musisz kodować, o ile dobrze pamiętam w BCM w bajt 18 trzeba wybrać z listy dostępnego oświetlenia LED dla przodu i tyłu.  VCDS wystarczy

Offline trucha0

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan I FL
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CFFB
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BGR
Odp: LAMPY TYŁ - zmiana na LED - kodowanie
« Odpowiedź #2 dnia: 09 - Lipca - 2021 - 06:09:48 »
Zobaczymy dziś będę coś kombinował bo lampy dotarły, jak nie to pójdą do kartonu i poczekają na kodowanie bo można wyciągnąć BCM i zakodować na stole a że wybieram się do Krakowa zawodowo to uderzę do wspomnianego jegomościa.

Dodano: 04 - Sierpień - 2021 - 22:13:15
Dla potomnych ogarnięte i działa pięknie, do kodowane w BCM na stole i hula, kolega z Krakowa pomógł bez problemów.

Tagi wątku: