System e-TOLL to nowoczesne rozwiązanie, oparte na technologii pozycjonowania satelitarnego, które zastąpi dotychczasowy system viaTOLL. Służyć będzie do poboru opłaty elektronicznej za przejazd po wybranych odcinkach autostrad, dróg ekspresowych i krajowych zarządzanych przez GDDKiA.
Dużo lepsze rozwiązanie od dotychczasowych bramek - choć dalej nie idealne

Chciałem się już nawet zrejestrować i zacząć korzystać ale po przeczytaniu opinii o samej aplikacji i rejestracji konta, raczej poczekam na "lepsze czasy"
Korzystam z tej aplikacji od 2 lat i jak na razie nie zauważyłem żadnych większych problemów z działaniem - jednym słowem - POLECAM !
Nie miałem żadnych problemów z rejestracją konta/profilu na stronie e-toll, a szczególnie tych opisywanych w komentarzach a jednym z bardziej drażniących elementów, była do niedawna, konieczność wpisywania PINu po każdorazowym wyjściu z aplikacji (nawet w czasie jej działania w tle).
Następnym drażniącym elementem, niestety dalej funkcjonującym, jest: każdorazowe konfigurowanie przejazdu: wchodzimy w
Konfiguruj przejazd / musimy wybrać
Przejazd płatny / następnie
Kontynuuj /następnie
Przekroczenie wagi / i na końcu
Potwierdź - czy tego nie da się ustawić na stałe a po otwarciu aplikacji dodać przypomnienie o takiej możliwości ?
Od co najmniej pół roku, w ustawieniach pojawiła się opcjonalna możliwość zabezpieczania aplikacji: kodem PIN lub biometrią i nie jest to już obowiązkowe jak wcześniej. Dodatkowo pojawił się "Tryb ciemny" i pływająca ikona - z trybu ciemnego korzystam (jak w każdej aplikacji z taką opcją) z pływającej ikony już nie.
Z funkcjonalności aplikacji jestem zadowolony i nie wyobrażam sobie płacenia za autostradę na wybranych stacjach Orlen