Autor Wątek: Włączone światła mijania po załączeniu zapłonu.  (Przeczytany 1015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline januszO73

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan I
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 110 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: ZM
Włączone światła mijania po załączeniu zapłonu.
« dnia: 13 - Czerwca - 2021 - 18:24:23 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Zakupiłem VW Caddy III z 2004r 2.0 SDI furgon (blaszak).
Interesuje mnie kwestia świateł mijania, tzn. po włączeniu zapłonu pomimo że włącznik świateł jest w pozycji "0" światła się zapalają.
I teraz, czy to jest możliwe że jest coś nakombinowane w ustawieniach sterownika czy po prostu poprzedni właściciel coś nakombinował? Dodam że włącznik świateł wymieniłem na nowy ze względu na zużycie starego.
I jeszcze jedna wskazówka, światła drogowe można dopiero załączy po przełączeniu włącznika na pozycję włączonych świateł.
Ma ktoś z Was jakieś sugestie? A może ktoś posiada schemat instalacji do tego auta?
Szukanie po przewodach może być bardzo uciążliwe  :cry:

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: Włączone światła mijania po załączeniu zapłonu.
« Odpowiedź #1 dnia: 13 - Czerwca - 2021 - 19:59:10 »
po włączeniu zapłonu pomimo że włącznik świateł jest w pozycji "0" światła się zapalają
Tryb skandynawski, mozna to zakodować jak i wyłączyć VAS/VCDS. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego, najwyraźniej właścicielowi nie chcialo się za każdym razem przekręcać włącznika świateł, w końcu jest obowiązek jazdy na mijania lub DRL, przynajmniej nigdy nie zapomni włączyć

Dodano:  13 - Czerwca - 2021  -  19:59:28

światła drogowe można dopiero załączy po przełączeniu włącznika na pozycję włączonych świateł.
Tak ma być.

Tagi wątku: