Witam.
Pozwolę sobie dźwignąć temat na forum. Problem jak powyżej błąd 00575 i brak mocy.
Przewody podciśnienia sprawdzone - OK, turbina sprawdzona - OK, zawór n75, czyszczony, także wnętrze czyste, tłoczek luźno pracuje. Być może cewka się skończyła więc poszukuję sprawnego n75 na podmiankę.
Zastanawia mnie jeszcze ciśnienie atmosferyczne i ciśnienie doładowania, które o ile pamiętam na wyłączonym silniku i bodajże na zapalonym na wolnych obrotach powinny być takie same, natomiast u mnie ciśnienie atmosferyczne jest trochę wyższe od ciśnienia wskazywanego przez czujnik doładowania, czujnik barometryczny wskazuje 969 a doładowania 948-959, a więc 10 - 20 mbar różnicy. Jak to wygląda u kolegów z forum?
Pozdrawiam
Założyłem inne n75 i mam dokładnie te same objawy.
Ponadto: przy dynamicznej jeździe wywala w/w błąd, zatrzymanie auta i skasowanie błędu nic nie daje, z marszu wywala go drugi raz. Znika dopiero po ponownym odpaleniu auta.
Ponadto: przy zimnym silniku turbo działa, delikatne wciśnięcie gazu już przy małych obrotach powoduje jego załączenie - 1500 obr/min - trochę gazu, a turbo od strzała pompuje 1350mbar,