Autor Wątek: NAPRAWA GWARANCYJNA  (Przeczytany 574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dan118

• :: TrendLine
  • VW: Golf VIII
  • Wersja: R-Line
  • Silnik: 1.5 eTSI
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: GA
NAPRAWA GWARANCYJNA
« dnia: 08 - Maja - 2021 - 09:28:20 »
Dzień dobry wszystkim,

mam ogromną prośbę od kogoś kto odebrał swoją 8 w 2020 r., ewentualnie w 2021 r. Mam samochodów od prawie miesiąca na naprawę gwarancyjnej napięcia elektrycznego 48V, gdzie wcześniej trafił do serwisu ze względu na kolizję komunikacyjną. Nie posiadam karty gwarancyjnej przy sobie gdyż została w naprawianym aucie, niestety.

Czy mógłbym któregoś z Kolegów prosić o sprawdzenie czy w karcie gwarancyjnej jest wskazany konkretny czas naprawy gwarancyjnej?

Na oficjalniej stronie doczytałem, że nie powinna trwać dłużej niż 30 dni, zaś jak mówią przepisy musi to być ściśle ustalone przez gwaranta w kartę gwarancyjnej.

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc, gdyż serwis, ktory trzyma mi samochód pozostawia sobie wiele do życzenia i muszę zacząć podejmować konkretniejsze kroki.

Dzięki!

Dodano:  08 - Maja - 2021  -  09:37:52
Mój nowy golf, którym pojeździłem całe 3 miesiące przebywa już na naprawie gwarancyjnej napięcia elektrycznego 48V i od miesiąca nie są sobie w stanie z tym poradzić, wyszły już 3 zapytania do działu technicznego w Wolsburgu i nic to nie dało.

Wie ktoś konkretnie jaki jest zapis w książce gwarancyjnej ile mają czasu na naprawę gwarancyjną bo niestety nie mam dostępu do swojej bo ją zostawiłem w naprawionym aucie? :(

Offline CLAU

• :: TrendLine
  • VW: Golf VIII
  • Wersja: Style
  • Silnik: 1.5 TSI ACT
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
Odp: NAPRAWA GWARANCYJNA
« Odpowiedź #1 dnia: 10 - Maja - 2021 - 06:59:22 »
Gwarancja którą otrzymałem ma 3 strony A4 i jest raczej mocno ogólna. Nie ma w ogóle żadnej wzmianki o terminach.

Nie korzystaj z gwarancji tylko z rękojmi, która jest opisana w KC. Tam masz konkrety. Z gwarancji się korzysta po upływie okresu, w którym masz prawo korzystać z rękojmi

Tagi wątku: