Autor Wątek: ELEKTRYKA - nie działa tylna wycieraczka, zapalniczka, wskaźnik temperatury cieczy  (Przeczytany 1069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline muchar81

• :: StartLine
  • VW: Golf Plus
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Napęd: FWD
  • Rej: GBY
Witam,
Golf PLUS 1.6TDI 105KM 2010r.prod. , jak w temacie , nie działa wycieraczka tylnej szyby i zapalniczka i wskaźnik temperatury cieczy.
Sprawdzony pod schowkiem kierowcy bezpiecznik nr 28 - brak zasilania na gnieździe bezpiecznika i brak zasilania na gnieździe bezpiecznika nr 29. Brak opisu za co odpowiada ten bezpiecznik. Proszę o pomysły dlaczego nie ma zasilania na tych gniazdach? Sprawdzane próbówką z żarówką + kabelek do masy. Sprawdzenie robiłem na włączonym zapłonie. Czy może być jeszcze gdzieś bezpiecznik ,,po drodze"?
Który bezpiecznik odpowiada za gniazdo zapalniczki? Podświetlenie gniazda zapalniczki działa. Pytam , bo nie znalazłem informacji w opisie bezpieczników.

I jeszcze problem ze wskaźnikiem temperatury cieczy. Wskazówka leży na 0 :(. Kilka razy zdarzyło się że podczas jazdy wskoczyło na 85 stC .
Na postoju ile auto by nie chodziło ciągle wskazówka ani drgnie. Wymieniłem czujnik temperatury cieczy ale nie przyniosło to żadnego efektu.
Czy czujnik temperatury cieczy też ma swój bezpiecznik?

Pozdrawiam forumowiczów i dziękuję za zainteresowanie się moim tematem.

Offline muchar81

• :: StartLine
  • VW: Golf Plus
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Napęd: FWD
  • Rej: GBY
Odp: ELEKTRYKA - nie działa tylna wycieraczka, zapalniczka, wskaźnik temperatury cieczy
« Odpowiedź #1 dnia: 01 - Kwietnia - 2021 - 21:33:22 »
ups... wygląda na to że nikt nie miał problemu jaki nęka moje auto... :(

To może inaczej - czy w silniku 1.6TDI 105KM występują 2 czujniki temperatury płynu chłodzącego?

Tagi wątku: