witam forumowiczów,
Miałem nieprzyjemne zdarzenie z moją Jettą:
Główny zestaw wskaźników nie działał po otwarciu drzwi/włożeniu kluczyka do stacyjki. Wszystkie inne podzespoły (klima, alarm, szyby, światła, radionawigacja śmigała), ale centralne zegary nie > przez to nie można było jej odpalić. Napięcie na aku:~12,6 V.
Zamówiłem assistance i wysłałem do sprawdzenia w ASO. Tam po 2-óch dniach dowiedziałem się, że auto już odpala, ale mam podobno uszkodzenie w zegarach/liczniku (ogólna informacja). Auto odebrałem, bez problemu wróciłem do domu - wszystkie wskaźniki prawidłowo się zaświeciły, środkowy ekran działał.
Na dzień dzisiejszy nie mam dokładnej informacji o tym jakie szczegółowe akcje naprawcze były wykonane (jedynie lakoniczne "sprawdzenie elektryki" i "poszukiwanie usterki". Jutro postaram się dowiedzieć więcej, aczkolwiek szukam kogoś kto miał podobne zdarzenie/ma doświadczenie w rozwiązywaniu podobnej usterki: z jednej strony auto działa (i do tej pory nie sprawiło mi takiego zawodu), sprawia sporo radości z jazdy, z drugiej w papierach z serwisu mam "uszkodzone zegary" i chciałbym w jakiś sposób zdiagnozować tą usterkę by jej zapobiec w przyszłości (średnio mi się uśmiecha wracanie na holowniku z wakacji).
Z góry wielkie dzięki za pomoc.