Witam, jako nowy użytkownik chciałbym dopytać o podobny problem w Tiguanie z 2012 roku 2.0 TDI. Na śniegu pracuje tylko przednia oś, włącza się kontrolka trakcji a tył jakby wcale nie ciągnie, ale na podnośniku tył się załącza. Nie miałem wcześniej styczności z autami z napędem na obie osie, ale dodam, że auto całkiem sprawnie wjeżdża pod zaśnieżoną górkę i teraz nie wiem czy to zaleta większego prześwitu czy nowych opon, czy może ten napęd jednak działa w jakiś niewidoczny sposób na przykład delikatnie pcha nie ryjąc w nawierzchni, bo tylne koła ewidentnie nie zostawiają na śniegu śladu kopania.
Co powinienem sprawdzić czy jakiś bezpiecznik, wyżej było coś o pompce. Czy jest sens podjechać do serwisu na samą diagnostykę? Bo sam nie mam o tym pojęcia a zwykły mechanik też chyba niewiele pomoże. Myślałem o poszukiwaniu kogoś kto regeneruje sprzęgła Haldex, ale nie mam pewności, że to jest przyczyną braku napędu dlatego ta myśl o serwisie, że może tam konkretnie powiedzą co i jak. Każda sugestia jest mile widziana.