Autor Wątek: AKCJE SERWISOWE - Golf 8 (CD)  (Przeczytany 4543 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
AKCJE SERWISOWE - Golf 8 (CD)
« dnia: 30 - Stycznia - 2021 - 00:15:49 »

2020/12/29 - akcja serwisowa VW Golf VIII

Cytuj (zaznaczone)
Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w samochodach marki VW Golf VIII (CD), wyprodukowanych w Niemczech pomiędzy 18.11.2019 r. a 11.05.2020 r., może nie działać usługa eCall. W takim przypadku w razie wypadku nie ma możliwości wezwania pomocy przez system, w razie automatycznego wzywania pomocy call center lub służby ratunkowe nie będą mogły nawiązać połączenia audio z uwagi na brak transmisji danych. System nie informuje klienta o nieprawidłowości.

Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele objętych kampanią samochodów będą listownie zapraszani do Autoryzowanych Stacji Obsługi, w celu aktualizacji oprogramowania OCU.

Informacji związanych z kampanią serwisową udziela Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. (adres: ul. Krańcowa 44, 61-037 Poznań; tel.: 61 650 35 88).

Fabryczną akcją serwisową na rynku polskim objętych jest 410 samochodów VW Golf VIII.
Więcej na: https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=17089

2021/05/12 - akcja serwisowa VW Golf VIII

Cytuj (zaznaczone)
Przedsiębiorca Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w samochodach marki VW Golf VIII (CD), wyprodukowanych w Niemczech od 29.06. do 31.08.2020 r., połączenie spawane między dźwignią pedału hamulca a platformą pedału hamulca może być niewłaściwie wykonane. Podczas naciskania pedału ze zwiększoną siłą (np. podczas hamowania awaryjnego), platforma pedału może odkształcić się lub złamać, zwiększając ryzyko wypadku.

Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele objętych kampanią samochodów będą listownie zapraszani do Autoryzowanych Stacji Obsługi, w celu sprawdzenia i ewentualnej wymiany pedału hamulca.

Informacji związanych z kampanią udziela Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. (adres: ul. Krańcowa 44, 61-037 Poznań; tel.: 61 650 35 88).

Na rynku polskim kampanią naprawczą objęte są 703 pojazdy.
Więcej na: https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=17477

2021/11/16 - akcja serwisowa VW Golf VIII

Cytuj (zaznaczone)
Przedsiębiorca Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w samochodach marki Volkswagen Golf 8 (typ: CD), wyprodukowanych w Niemczech od 01.09 do 02.10.2020 r., mogły zostać zamontowane w obu przednich drzwiach nieprawidłowe czujniki zderzenia poduszek i napinaczy pasów bezpieczeństwa. Podczas użytkowania samochodu lub w razie wypadku, złącze wtykowe czujnika może się poluzować, co może prowadzić do opóźnionej reakcji bocznej poduszki bezpieczeństwa, poduszki bezpieczeństwa głowy lub napinacza pasa bezpieczeństwa, które w takiej sytuacji nie zapewnią dostatecznej ochrony.

Informacji związanych z kampanią udziela Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. (adres: ul. Krańcowa 44, 61-037 Poznań; tel.: 61 650 35 88).

Na rynku polskim kampanią naprawczą objęte są 33 pojazdy.
Więcej na: https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=18005

2023/01/24 - akcja serwisowa VW Golf VIII

Cytuj (zaznaczone)
Przedsiębiorca Volkswagen Group Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w samochodach VW Golf VIII (typ: CD), wyprodukowanych w Niemczech między kwietniem 2019 r. a lutym 2022 r., zabezpieczenie w układzie wysokonapięciowym zostało wyprodukowane ze zbyt małą ilością piasku gaśniczego. W przypadku zwarcia dochodzi do zadziałania zabezpieczenia i przerwania przepływu prądu. W przypadku pęknięcia zabezpieczenia i zwarcia w instalacji istnieje ryzyko pożaru.

Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele objętych kampanią samochodów będą zapraszani do Autoryzowanych Stacji Obsługi, w celu montażu nad skrzynką rozdzielczą akumulatora wysokiego napięcia dodatkowej ochronnej maty izolacyjnej.

Fabryczną akcją serwisową na rynku polskim objętych jest 121 pojazdów.
Więcej na: https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=19275

Offline Tomasz2510

• :: ComfortLine
  • VW: Golf VIII
  • Wersja: Style
  • Silnik: 1.5 e-TSI
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: FWD
Akcja serwisowa nr 90S8
« Odpowiedź #1 dnia: 12 - Stycznia - 2022 - 07:31:49 »
Otrzymałem pismo dotyczące akcji serwisowej Golfa.
Jest to akcja o numerze 90S8.
Termin mam już umówiony.
Ciekawe czy też dostaniecie wezwanie do serwisu.

Offline slomka

• :: StartLine
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Moc: 25 KM
  • Rej: WW
Odp: AKCJE SERWISOWE - Golf 8 (CD)
« Odpowiedź #2 dnia: 13 - Stycznia - 2022 - 23:20:31 »
Wiadomo coś o szczegółach? Zakładam, że chodzi o infotainment

Offline Tomasz2510

« Odpowiedź #3 dnia: 14 - Stycznia - 2022 - 18:02:30 »
Jadę za tydzień i wiem tylko tyle, że akcja dotyczy oprogramowania

Offline Romanog

• :: TrendLine
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Rej: KR
« Odpowiedź #4 dnia: 14 - Stycznia - 2022 - 19:22:02 »
Na którymś z portali czytałem, że ma być w tym roku jakaś większa zdalna aktualizacja oprogramowania naszych ósemek. Ja na razie nie dostałem żadnego info z ASO. Dajcie Panowie znać czego dokładnie dotyczy ta aktualizacja.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
« Odpowiedź #5 dnia: 17 - Stycznia - 2022 - 10:56:09 »
Jadę za tydzień i wiem tylko tyle, że akcja dotyczy oprogramowania
Gdybyś udostępnił więcej danych, dotyczących informacji o samej akcji, to prawdopodobnie miałbym możliwość, zdobycia bardziej szczegółowych informacji. 

Offline Tomasz2510

« Odpowiedź #6 dnia: 18 - Stycznia - 2022 - 06:56:38 »
Numer akcji podałem. Zostanie zaktualizowane oprogramowanie sterownika silnika i skrzyni biegów.

Dodano:  28 - Stycznia - 2022  -  12:51:16
Już po wszystkim. Całość trwała około 2 godzin. Po odebraniu auta od razu zauważyłem zmianę. Teraz Golf po zdjęciu nogi z pedału przyspieszenia częściej hamuje silnikiem w celu odzyskania energii. Być może jakieś zmiany zostały jeszcze wprowadzone, ale na razie nie zauważyłem.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
Akcja serwisowa Golf VIII
« Odpowiedź #7 dnia: 16 - Kwietnia - 2023 - 21:12:05 »
2023/01/24 - akcja serwisowa VW Golf VIII - patrz wyżej ;)

Tagi wątku: golf viii