Cześć grupowicze, piszę do was z problemem mojego autka. posiadam Passata b5 1.9 TDI AFN 110 koni, może zaczniemy od początku, posiadałem tamtym roku auto z 1998 roku zrobionym silnikiem, wiadomo rozrząd, dwumasa, i mase rzeczy które powymieniałem, niestety stało się że miałem jeden wypadek i musiałem znaleść drugiego takiego samego egzemplarza, znalazłem identycznego, nawet ten sam kolor, tylko z gorszym stanie silnika, szukałem dobrej jedynie budy, żeby przełożyć, ta buda jest z roku 1999, po przekładce silnika, zaczął ciężej palić, kreci kreci i po parunastu sekundach dopiero odpala, zmieniałem tylko silnik, znajomy mechanik mi wytłumaczył że to może być powodem moich problemów pompa wtryskowa i sterownika tego silnika poprzedniego, pompa jest z mojego 1998 roku a sterownik pozostał nie ruszony, sprawdzałem czy paliwo sie cofa, nic nie ma, sprawdziłem co mogłem, a jest tak samo, czy to może być ten wyżej opisany sterownik ? proszę o pomoc bo już trochę denerwuję tym odpalaniem, a jak się nagrzeje to pali od strzała jak powinno, liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam Julian