Witam podepnę się do tematu ,późno trochę ale trudno ,mianowicie mialem podobna przygodę z półosiami w moim poczciwym Passacie B5.5 1.9 AVF TDI EST Sport 2003r. przed wyjazdem z uk do PL postanowiłem wymienić półosie bo wydawało mi się ze przeguby zew.jak i wew. maja jakiś mały luz a ze cena nie była wygórowana stwierdziłem ze założę nowe części na prawa i lewa str. i tak tez zrobiłem ,kupiłem nowe półosie oczywiście jak to w uk półosie dobierane po nr, rejestracji ale ok.Zalozylem wszystko i na miejscu przez około dwa tyg. było wszystko ok. więc przyszedł czas się pakować i jechać na wolne w końcu no i droga była ok do pewnego momentu nic się działo aż tu nagle jakieś 100 może 80 km przed Dover zaczęło trząść całym autem na 4 i 6 biegu czasem nawet na 5 biegu od 1-3 nic się nie działo ,jak już dojechałem do Dover zastanawiałem się nad tym by zawrócić i nici z wolnego w PL ,ale postanowiłem ze jednak pojadę do PL no i zamiast lecieć sobie na 6 biegu leciałem na 5 biegu no i dojechałem na miejsce w ten sposób,za jakieś dwa trzy dni udałem się kuipc następne nowe półosie tym razem po nr.VIN no tak się stało nabyłem nowy zakup dwie nowe półosie , założyłem je i problem znikł znowu do momentu powrotu do uk , problem wrócił po jakichś 450-500 km no ale było trochę lepiej niż na tych z uk które zabrałem aby je zwrócić gdzie je zwróciłem bez najmniejszego problemu i zbędnych bezsensownych pytań no ale gdy już wróciłem do uk i oddałem półosie założyłem stare z powrotem i do dziś dnia nie ma problemów z tym autem, co było z jednymi i drugimi nie wiem bo nie wnikałem ale jedne były brane po blachach a drugie po nr.VIN i tak nie pasowały ,wniosek jest taki jeżeli chodzi o takie części to osobiście wole kupić używane następnym razem niż mieć takie przygody z nowymi