Witam wszystkich:)
Od 2 tygodni jestem posiadaczem golfa mk7 gti performance 2015 rok, 83 tys przebiegu.
Mam pytanie, jako że wcześniej nie jeździłem samochodem z dsg (raz skodą ale tam jest dq200). Na zimnym silniku praca skrzyni jest dziwna, tzn na przykład podczas zwalniania do zera czuć dziwne chwilowe wibracje, tak jakby samochód przeciągał na 2 biegu, po obrotach tez to widać, wskakują lekko w górę zeby przestało. Objaw identyczny jak byśmy w manualu zwalniali na 2 biegu i przy praktycznie 5kmh zapomnieli wbić 1 bieg, wtedy szybko wciskamy sprzęgło zeby nie zdusic samochodu. Po rozgrzaniu wszystko ustaje.. czy to normalna praca ?
Druga sprawa to lekkie poszukiwanie na P (tez tylko na zimno, na ciepłym 0 objawów), jednak jest to na tyle ciche ze słyszę to jedynie w samochodzie przy wyłączonym nawiewie i radiu, na zewnątrz praktycznie nic nie słychać.
3 rzecz- tak już przy okazji - czy u was tez nawiew tak cicho trekocze ? Bo u mnie oprócz szumu powietrza słychać delikatne trekotanie..
Samochód kupiony w "komisie" zostawiony w rozliczeniu za inny samochód. Jeżeli to skrzynia to na pewno będę dochodził swoich praw w sądzie, jednak chciałbym tego uniknąć.
Z góry dzięki za każdą odpowiedź:)