Cześć,
W mojej polówce comfortline mam radio w bieda wersji composition colour, niestety brałem samochód z placu i takie już było. Wyczytałem już, że istnieją 2 rodzaje samochodów, te z lepszym radiem czyli composition media z dotykowymi przyciskami mają dodatkową wiązkę do schowka gdzie znajduje się centralka.
Cały schowek też jest zupełnie inny z mocowaniem na tą centralkę.
Wymiana tego wszystkie wyszłaby około 2000zł więc dla mnie całkowicie odpada.
Zauważyłem, że od 2020 roku montują biedniejsze radio ale już wyposażone w przycisk APP, w moim composition colour jest tam przycisk SOUND w tym nowym "composition" jest to przycisk APP. Zależy mi na tym przycisku APP bo umożliwia on podłączenie android auto.
Znalazłem takie radio na ebay-u w rozsądnej cenie. Wszystkie złącza wyglądają dokładnie tak samo.
Zastanawiam się czy to zadziała plug&play. Jest tutaj ktoś kto zmieniał kiedykolwiek system multimedialny w samchodach VAGA? Albo ewentualnie gdzie można poszukać informacji o takiej kompatybilności. Może znacie jakieś firmy, które się tym zajmują?
Fajnie by też było jakby ktoś miał nowe polo 2020 z systemem composition ale już z przyciskiem APP. Mógłby wtedy zajrzeć do schowka czy nie ma tam jakiejś nadprogramowej centralki od systemu.