Autor Wątek: COMPOSITION COLOUR - działanie, obsługa, aktualizacje, problemy  (Przeczytany 3793 razy)

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Wersja: Sport&Style
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
COMPOSITION COLOUR - działanie, obsługa, aktualizacje, problemy
« dnia: 12 - Styczeń - 2021 - 12:01:13 »
Composition Colour - działanie, obsługa, aktualizacje, problemy...

W temacie wszystko co związane z modelem Car Audio Composition Colour.

Offline wonszt

• :: TrendLine
  • VW: Polo VI
  • Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.0 TSI
  • Napęd: FWD
  • Rej: ZK
Odp: COMPOSITION COLOUR - działanie, obsługa, aktualizacje, problemy
« Odpowiedź #1 dnia: 31 - Styczeń - 2021 - 19:58:35 »
Cześć,

W mojej polówce comfortline mam radio w bieda wersji composition colour, niestety brałem samochód z placu i takie już było. Wyczytałem już, że istnieją 2 rodzaje samochodów, te z lepszym radiem czyli composition media z dotykowymi przyciskami mają dodatkową wiązkę do schowka gdzie znajduje się centralka.
Cały schowek też jest zupełnie inny z mocowaniem na tą centralkę.
Wymiana tego wszystkie wyszłaby około 2000zł więc dla mnie całkowicie odpada.

Zauważyłem, że od 2020 roku montują biedniejsze radio ale już wyposażone w przycisk APP, w moim composition colour jest tam przycisk SOUND w tym nowym "composition" jest to przycisk APP. Zależy mi na tym przycisku APP bo umożliwia on podłączenie android auto.
Znalazłem takie radio na ebay-u w rozsądnej cenie. Wszystkie złącza wyglądają dokładnie tak samo.

Zastanawiam się czy to zadziała plug&play. Jest tutaj ktoś kto zmieniał kiedykolwiek system multimedialny w samchodach VAGA? Albo ewentualnie gdzie można poszukać informacji o takiej kompatybilności. Może znacie jakieś firmy, które się tym zajmują?

Fajnie by też było jakby ktoś miał nowe polo 2020 z systemem composition ale już z przyciskiem APP. Mógłby wtedy zajrzeć do schowka czy nie ma tam jakiejś nadprogramowej centralki od systemu.

Offline Jaceks1

• :: StartLine
  • VW: Passat B8
  • Model: Sedan
  • Silnik: 1.8 ???
  • Moc: 180 KM
« Odpowiedź #2 dnia: 14 - Styczeń - 2022 - 01:19:43 »
Cześć.
Chciałem nieco odświeżyć temat i zapytać czy w tym modelu jest możliwość aktywacji android auto 
w klepiw VW piszą:
Cytuj (zaznaczone)
Usługę AppConnect (MirrorLink, Apple CarPlay, Android Autoplay) można dokupić i aktywować w wybranych modelach Samochodach Osobowych Volkswagen od roku modelowego 2020 - >  wyposażonych  fabrycznie w system radiowy  Composition Colour 2 generacji GP, (wyposażenie fabryczne PR I8I)   Szczegółowych informacji o możliwości aktywacji funkcji AppConnect w Państwa samochodzie udzieli Autoryzowany Partner Volkswagena.
UWAGA! Proces  aktywacji możliwy wyłącznie  w Autoryzowanym Serwisie Volkswagena. Zastosowanie tylko w poniższych modelach: Polo  2020 -> Polo FL 2021 -> T-Cross 2020 ->   T-Roc  2020 -> T-Roc R  2020 ->   Touran 2020 -> Tiguan FL 2020 -> Tiguan R  2020 -> Tiguan Allspace FL 2021 -> Passat Lim. B8 GP  2020 -> Passat Var. B8 GP  2020 -> Passat Alltrack B8 GP 2020
Moje teoretycznie takie jest Composition Colour 2 generacji GP ale z roku 2017

Pozdrawiam

Offline Titmon

• VW: Polo VI
  • Silnik: 1.0 ???
  • Moc: 95 KM
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #3 dnia: 23 - Styczeń - 2022 - 20:23:34 »
Kolego @wonszt  kupiłeś to radio, działa ta zamiana (na nowe radio gen 2 z roku 2020) jako plug&play?

Offline grzesiek_73

• VW: T-Roc
  • Model: SUV
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 190 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: SY
« Odpowiedź #4 dnia: 24 - Maj - 2024 - 20:37:49 »
Ktoś wie czy można zrobić (a jak tak, to jak) jakąś aktualizację
Posiadam wersję Beatsaudio z subwooferem, a nie mam regulacji głośności suba.
Sub gra zdecydowanie za cicho.

Tagi wątku: