prawdopodobnie 7 stopniowa
Jestem bliski zakupu nowego Passata B8 2.0 TSI 190KM, sprzedawca w salonie poinformował mnie, że aktualnie są do nich montowane silniki DNNA.
Na ile byłem się w stanie zorientować, jest to już 4 generacja EA888, montowana w VAGach od 2021.
Czy wie ktoś czy oprócz tego są jakieś inne istotne zmiany i jak ten silnik sprawuje się przynajmniej po średnich przebiegach?
Szukam auta raczej na więcej niż 3-4 lata i chciałbym się upewnić, że będzie to trwała jednostka, oczywiście przy właściwym serwisowaniu.
Za 8 letniego pastucha z 2015 roku tyle kasy bym nie dał
4) czy TDI montowane bez SCR wykazuja sie mniejsza usterkowoscia od pozniejszych egemplarzy?
5) czy wogole racjonalne jest kupowanie za blisko 100.000 zl 8 letniego auta tej klasy? Zona narzeka, ze "wystarczy" doplacic 10k euro i moglibysmy jezdzic volvo v90d4...
Daruj sobie takie wpisy, autora wpisu pewnie to nie interesuje
3) czy w blisku 8 letnim aucie istnieje ryzyko, ze gumowe elementy zawieszenia moga w bliskiej persepktywie wymagac wymiany/napraw?
pokusic sie o poszukiwanie ewentualnie mlodszych egemplarzy, nawet kosztem wiekszego przebiegu (np. 2018 t przebiegem ok 80000)?
dalej nie wiem jak sie zmienia auto w opisie profilu