Autor Wątek: REFLEKTORY - problem z ledami  (Przeczytany 794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cooler1

• :: StartLine
  • VW: CC
  • Wersja: R-Line
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Napęd: FWD
REFLEKTORY - problem z ledami
« dnia: 02 - Czerwca - 2020 - 06:00:01 »
Witam.
Mam problem z reflektorem przednim 3C8 941 043 H, wymieniłem go na nowy, w starym miałem moduł led 4G0 907 397 J, a nowy ma moduł 4G0 907 697 F i teoretycznie taki powinien być, ale przy zapaleniu ksenonu diody led całkowicie gasną, natomiast wczesniej tylko sie przyciemniały. Czy ten moduł jest odpowiedni do tego reflektora i trzeba mu zrobić jakaś adaptacje, czy jednak musi być taki moduł jak był wczesniej?

Offline kobe993

• Silnik: 2.0 TSI
  • Rej: SZY
Odp: REFLEKTORY - problem z ledami
« Odpowiedź #1 dnia: 15 - Listopada - 2020 - 16:36:06 »
Dzień dobry.
Mam podobny problem. Chodzi dokładnie o reflektor od strony kierowcy LEDY świecą po zapłonie na pozycji 0 na przełączniku, natomiast po zmienieniu na AUTO, postojowe bądź mijania LEDY gasną. Moduł LED pod lampą o nr 4G0.907.697.F po zmianie modułów stronami z lewej na prawą problem przenosi się na stronę reflektora od strony pasażera (moduł od strony pasażera o nr 4G0.907.397.J). Moduły wróciłem na właściwe miejsce, a jeżeli chodzi o ten od strony kierowcy kupiłem o tym samym numerze (4G0.907.697.F) lecz sytuacja bez zmian. Zakupiłem równie moduł o numerze 4G0.907.697.G ponieważ wg. katalogów również się zamienia podmieniłem go lecz sytuacja również bez zmian LEDY świecą tylko na pozycji 0 na przełączniku i po zapłonie a w pozostałych przypadkach nie. Dodam jeszcze, reflektor bixenonowy z doświetlaniem. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem? Czy te modułu należy jakoś zakodować albo adoptować do samochodu? Czy autorowi tego wątku udało się rozwiązać problem? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Piotr

Offline kobe993

• Silnik: 2.0 TSI
  • Rej: SZY
Odp: REFLEKTORY - problem z ledami
« Odpowiedź #2 dnia: 29 - Listopada - 2020 - 21:14:46 »
Dobry wieczór,
Z uwagi na to, że ani autor ani nikt inny nie ustosunkował się do tematu, a może moja odpowiedź komuś pomoże opiszę dalsze działania z moim problemem. Zakupiłem jeszcze kolejny moduł z końcówką 397 C i na razie led świeci. Możliwe, że poprzednie moduły albo były wadliwe, albo się nie zamieniał. Pozdrawiam Piotr.

Tagi wątku: