0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Robićmocy nigdy dość ja mam 170 póki co wystarcza
, tutaj nowa generacja o 7 lat różnicy robi robotę,
Ja mam fabryczne, czym się różnią niewiem, ogólnie Sharan jest ciężki i duży. Dobrze zrobiony program polepszy dynamikę , nikt to nie mówi o wykorzystaniu pełnej mocy ale lepszy dół, wyższy moment obrotowy i przyjemniejsza jazda będzie. Skąd jesteś może ktoś poleci dobry zakład w okolicy.
Saint Gobain i dwie male Piklington i
czy jest możliwe że auto ma wszystkie szyby bez logo VW,
Nie wiem jak mam to rozumieć dlaczego nigdzie nie mam logo czy producentowi zabrakło i zrobił jakaś zbieranine tego co miał ?
Nie zawsze producenci dają swoje logo
Czyli wymieniałem teraz szybę i mama AC na częściach ASO a rzeczoznawca stwierdził że szyba nieorygonalne
WitamJa swojego "szarika" 2,0 TDI z 2012r kupiłem z przebiegiem podobnym 142 kkm, a pierwsze wymiany i naprawy rozpocząłem po przekroczeniu 200 kkm ( rozrząd standard oraz grzałka Ad Blue- wada wrodzona modelu) . Poza tym nic się nie dzieje,no może poza eterycznymi drzwiami, które są czułe na wszelkie zabrudzenia i opory jaki są związane z ich otwieraniem. Zwłaszcza w czasie mrozów a następnie odwilży, potrafią się nie zamknąć od razu lub otworzyć do połowy.Co do wygody podróżowania, jest naprawdę do tego stworzony. Na dodatek spalanie na bardzo miłym poziomie - śr na polskim paliwie 6,8 l/100km ( codzienne dojazdy do pracy ) , a przy niemieckim paliwie na autostradzie śr 5,8l/100 - dwie osoby na pokładzie i nie przekraczana 140/h.
Poza tym Piklington czy Saint Gobain idą na pierwszy montaż