Autor Wątek: FRONT ASSIST - temat ogólny (wszystkie modele)  (Przeczytany 13909 razy)

Offline Mr_Turtle

• :: StartLine
  • VW: Passat B8
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Napęd: FWD
  • Rej: CT
Odp: FRONT ASSIST - awaryjne hamowanie na pustej drodze
« Odpowiedź #25 dnia: 28 - Sierpnia - 2021 - 00:23:36 »
Gdy dojdzie do kolizji w wyniku takie zachowania auta, jak się zachować? Przemilczeć fakt, że to wina asystenta? Bo wydaje mi się, że przyznanie, że to hamował asystent to właściwie przyznać się do winy. No ale z drugiej strony, winny jest volkswagen... choć pewnie nie ma szans z nimi wygrać w sądzie bez armii prawników.

Offline koraln

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II FL
  • Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: SG
Odp: FRONT ASSIST - awaryjne hamowanie na pustej drodze
« Odpowiedź #26 dnia: 08 - Kwietnia - 2022 - 18:52:57 »
U mnie jest podobnie, ale na szczęście bez ostrego hamowania. Zdarza mi się to, kiedy jadę pod słońce a nad jezdnią są gałęzie drzew. Wtedy są takie nieprzyjemne przebłyski słońca i w takich sytuacjach u mnie mam to ostrzeżenie. Ten system jest jednak trochę niedopracowany i rzeczywiście, trochę to stresuje.
Pytanie do kolegów, u których występuje hamowanie: czy próbowaliście obniżyć poziom czułości tego systemu w ustawieniach, tak jak napisał kalex? Może to coś poprawi działanie tego systemu.
Ja jak na razie mam ustawione na maksymalną czułość. Jak mnie dalej to będzie wkurzać to zmniejszę sobie tą czułość albo nawet można to chyba nawet wyłączyć.

Tagi wątku: