Autor Wątek: FOTELE - wymiana na bardziej komfortowe  (Przeczytany 1664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KordekLk

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan I FL
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 170 KM
  • Skrzynia: AT
  • Napęd: FWD
  • Rej: DZL
FOTELE - wymiana na bardziej komfortowe
« dnia: 29 - Stycznia - 2019 - 22:01:43 »
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
Przypadkowo od niedawna jest posiadaczem Tiguana TSI 2.0 z 2013.
Jest to wersja z Tiptronikiem ściągnięta ze Stanów. Bardzo mi ten samochód przypadł do gustu.
Planuję pojeździć nim ile się da jednak chciałbym w nim zmienić jedną rzecz a mianowicie siedzenia.
Te co są obecnie to prawdopodobnie siedzenia sportowe strasznie nie wygodne i na dodatek mają za krótkie siedzisko.
Z tyłu też nie jest lepiej. Moja żona z dzieckiem na tylnej kanapie wymęczyła się strasznie ostatnio podczas dłuższej trasy nawet pomimo regulacji siedzeń. Są po prostu za twarde i krótkie.
Stąd moje pytanie czy w Tiguanie montowana była tylko jedna wersja siedzeń?
Czy jest może opcja aby zamontować siedzenia z innego auta może z Touarega lub innego w którym komfort jest o wiele lepszy? Szukałem informacji na ten temat, wiem że dużo osób pisało że komfort jazdy w Tiguanie jest wysoki ale niestety nie dla mnie i mojej żony.
Przerabiał już ktoś może temat z poprawą komfortu?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Offline o_z

• :: StartLine
  • VW: Tiguan I FL
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: CCTA
  • Moc: 170 KM
  • Skrzynia: Tiptronic
  • Napęd: FWD
  • Rej: BI
Odp: Wymiana siedzeń na bardziej komfortowe
« Odpowiedź #1 dnia: 28 - Kwietnia - 2019 - 22:29:09 »
Za nim zabierzesz się za zakup i wymianę foteli to pamiętaj że wersja USA zawiera fotel pasażera z modułem i matą dot. analizy wagi osoby na niej siedzącej. To ustrojstwo działa tak że dopasowuje wagę pasażera do mocy napełnienia airbagu podczas wypadku.
Jest problem z jego dezaktywacją.
Ponadto elektryczne fotele ochronę komponentu, czasami jest zdziwienie w ASO co do legalności foteli  :confused: 

Tagi wątku: