Autor Wątek: Dobry tel do 1,5tys.  (Przeczytany 3767 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yuuno3

• new
  • Napęd: FWD
Dobry tel do 1,5tys.
« dnia: 19 - Kwiecień - 2018 - 11:28:49 »
Siemanko. Poszukuje właśnie dobrego telefonu do 1,5 tys. Ma mieć super baterie i bardzo dobry aparat. Co proponujecie w tej cenie?

Offline Fish

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan I FL
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: CCTA
  • Moc: 200 KM
  • Napęd: 4x4
Odp: Dobry tel do 1,5tys.
« Odpowiedź #1 dnia: 19 - Kwiecień - 2018 - 19:11:09 »
Jak nie szukasz fajerwerków to polecam Xiaomi Redmi 4X
Sam od dwóch lat użytkuje Redmi 3S Pro i żadnych problemów.
_________
Fish

Offline wojo

• :: ComfortLine
  • VW: Tiguan II
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: WZ
« Odpowiedź #2 dnia: 22 - Kwiecień - 2018 - 09:39:07 »
Super bateria i bardzo dobry aparat? Raczej to siebie wyklucza wzajemnie :)

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Wersja: Sport&Style
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
« Odpowiedź #3 dnia: 22 - Kwiecień - 2018 - 11:47:34 »
Od półroku używam HTC U Play, kupiony nowy na allegro za 600 zł. Średnia półka ale spełnia moje wymagania w 100-procentach.
Ma zdecydowanie lepszy aparat niż w moim poprzednim HTC Desire 610, ale bateria mimo tego że jest większej pojemności, to trzyma chyba troszkę krócej ale to zrozumiałe bo telefon ma mocniejszy procesor i lepszy i większy ekran od poprzedniego.

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Kod: BRT
  • Rej: BKL
« Odpowiedź #4 dnia: 22 - Kwiecień - 2018 - 13:24:04 »
Ja uzywam Samsung Galaxy S6. Aparat jest mocny bo 16 mega a bateria na dzień wystarcza. Ewentualnie szybko mozna doladować poniewaz tel ma taka opcje. Cena uzywki w granicach 1200zł oczywiscie trzeba uwazac by kupic oryginal poniewaz kraży na necie wiele chinskich tanich podrobek sprzedawanych jako oryginał.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Offline Kristobal

• :: ComfortLine
  • Moc: ?? KM
  • Rej: WG
« Odpowiedź #5 dnia: 23 - Kwiecień - 2018 - 12:52:58 »
Super bateria i bardzo dobry aparat? Raczej to siebie wyklucza wzajemnie :)
Niekoniecznie. Sony Xperia Z3 Compact i Z 5 Compact spełniają obydwa parametry.

Offline kropek

• ziomek
  • VW: Passat B7
  • Model: Variant
  • Wersja: Comfortline
  • Kod: CCZB
« Odpowiedź #6 dnia: 28 - Kwiecień - 2018 - 15:02:38 »
Xiaomi zwykle wkłada do swoich telefonów pojemne akumulatory, ale z aparatami nie jest tak różowo. 4X nie jest pod tym względem wyjątkiem, bo ma ponad 4 tyś. mAh, jednak zdjęcia słabe wychodzą, ale trzeba pamiętać, że to jest budżetówka.

Tak w ogóle, to Twoje pytanie jest mało precyzyjne, bo o ile z akumulatorem jest prosta sprawa (oczywiście trzeba wziąć pod uwagę wielkość wyświetlacza oraz jego rodzaj), o tyle z aparatem to tak nie wiadomo o co Ci chodzi. Jeżeli chcesz robić zdjęcia przy słabym oświetleniu, to bez jasnego obiektywu się nie obejdzie. W smartfonach dostaniesz obiektywy o jasności tak do F/1,7, np. w Moto G5 Plus, Moto Z2 Play, a LG V30 jest nawet F/1,6. Poza tym trzeba także zwrócić uwagę na jakość zamontowanej matrycy, co przekłada się na odwzorowanie barw i na tzw. szumy.

A jak tak naprawdę chcesz się skupić na fotografowaniu telefonem, to ja bym wziął Moto Z2 Play. Możesz do niego zamontować taką przystawkę, która zrobi z telefonu tradycyjny aparat, czyli będziesz miał spust migawki (dwustopniowy), zoom optyczny (x10) i stabilizację. Wygląda to tak:

W Moto Z2 Play masz jednak akumulator 3000 mAh, ale co ciekawe możesz dołączyć drugi akumulator, ale to jest raczej od kątem modułu optycznego.

Jeżeli chodzi o pozostałe parametry to Moto Z2 Play jest nie najgorszy, jak na średnią półkę przystało - https://www.motorola.com/us/products/moto-z-play-gen-2

Jak kupujesz telefon, to zwracaj też uwagę na jego wydajność. To jest ważne, bo przekłada się to na komfort pracy z telefonem. Najprościej to rzucić okiem na ranking z jakiegoś benchmarka. Według mnie najbardziej wiarygodny jest Antutu, chociaż zwykle podaje się tam wynik syntetyczny. Tutaj Moto Z2 Play tak średnio wypada, niecałe 7 tyś. to nie za dużo jest, ale też nie jest źle - http://www.strefa-zakupowa.pl/rankingi/sprzet-telefoniczny/smartfon/

Na YouTube też sobie pooglądaj filmiki z jakimiś testami / rankingami telefonów, ale pod kątem jakości zdjęć jakie robią, np.

I jeszcze tutaj ranking aparatów:

Ale tam masz smartfony z segmentu high-end i to te, które są na topie w 2018, więc sam wiesz o co chodzi ;)

Ja tak w ogóle to zajmuję się fotografią, więc jak coś to pisz tutaj na forum lub na priva, to coś doradzę :)

Offline zibi1303

• Silnik: 1.4 TSI
  • Kod: CZEA
  • Moc: 150 KM
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #7 dnia: 28 - Kwiecień - 2018 - 22:25:20 »
A ja polecam P20 , jak sie ma kasę oczywiście, zarąbisty telefon...

Offline kropek

• ziomek
  • VW: Passat B7
  • Model: Variant
  • Kod: CCZB
« Odpowiedź #8 dnia: 30 - Kwiecień - 2018 - 14:35:58 »
Huawei P20 to - jak sam piszesz - to bardzo drogi telefon. To flagowiec Huawei, który wyszedł pod koniec marca 2018 roku. Za wersję z 128 GB pamięci trzeba wydać 2,5 zł, więc kolega się nie zmieści ze swoim budżetem. Dodam jednak, że w tej cenie, to można dostać telefon z lepszym aparatem i nieco wydajniejszy, bo w rankingach telefonów P20 (nawet wersja Pro) nie jest w ścisłej czołówce. Ale poza tym telefon jak najbardziej warty polecenia.

Offline zibi1303

« Odpowiedź #9 dnia: 06 - Czerwiec - 2018 - 08:30:05 »
@kropek , zależy na jakie rankingi patrzysz, akurat niedawno kupowałem P20 PRO i to jest ścisłą cz0ołówka, zwłaszcza jeśli chodzi o smartfon do fotografii.
W cenie kolegi  to rozważyłbym P20 Lite, albo xiaomi Mi 6 ceramiq

Offline dxtr71

• VW: Golf VI
  • Kod: CFHC
  • Rej: DW
« Odpowiedź #10 dnia: 07 - Czerwiec - 2018 - 15:37:09 »
Huawei zdecydowanie. Kiedyś gustowałem w Samsungach i aż do S5 miałem tego Samsungi. Prawie każdy model po drodze.
No właśnie, aż do S5. Jakość wykonania tego telefonu odbiegała od poprzednich, jego awaryjność wzrosła - był parę razy w serwisie, a poprzednie wcale.
Zaznaczam, że znajomi mieli podobne przeboje z S5, S6 czy S7. Niby super telefonu ale to już nie to co kiedyś.
Huawei jest dobrze poskręcany, ze świetnych materiałów, ma intuicyjną nakładkę na Androida, ciągle rozwijają OS (Samsung w zasadzie przestawał po wypuszczeniu nowej eski) i ponadprzeciętny aparat.
Nic tylko polecać.

Offline legune

• :: StartLine
  • VW: Jetta IV
  • Silnik: 1.8
  • Kod: TSI
« Odpowiedź #11 dnia: 08 - Czerwiec - 2018 - 09:40:06 »
A jak się ma z kolei Huawei do Xiaomi...? d: Kurde, z drugiej strony porównywać można by tak w nieskończoność... eh.

Offline zibi1303

« Odpowiedź #12 dnia: 08 - Czerwiec - 2018 - 11:33:32 »
To ciekawe ale Xiaomi to większa firma od Huawei, ale nastawiona bardziej na rynek chiński. Dopiero teraz wchodzi częściowo na rynki światowe.
To firma która robi wszystko prawie. Nawet hulajnogi elektryczne :), rutery baterie trampki :). Ciekawe ale trampki które można podłaczyć do smartfona :)
wagi. Sam mam opaskę fitnes i wagę. Flagowiec Huawei jest chyba obecnie lepszy do fotografii, ale xiaomi Mi6 - ceramiczny to niesamowity smartfon i w swojej cenie nie ma równych. Ostatnio trafiłem na artyków w którym podano dane że samo Huawei ma roczny przychód większy niż roczny przchód z elektroniki całej Rosji, a to tylko jedna firma, a gdzie Lenovo, Xiaomi (większe niż Huawei) i cała reszta jak ZTE, OnePLus,....

Ja do Xiaomi sie już przekonałem, przyzwoita jakość choć nie topowa, za niezwykle przystępną cenę. Kolega ma Mi- Max2 i jest zachwycony. Ja w pracy dostałem 2 lata temu Honor 7 , a teraz synowi kupiłem P20 PRO. To drogi sprzęt, ale nie ustępuje najdroższym koreańcom czy też amerkańcom :)

Offline dxtr71

« Odpowiedź #13 dnia: 08 - Czerwiec - 2018 - 11:38:56 »
Nie wiem czy to, że asortyment ma większy oznacza, że firma większa.
Huawei robi sporo sprzętu fachowego do szeroko pojętego networkingu, nie będącego tlefonami.
Xiamoi jest w porządku, ale w tych tanśszych modealch próźno szukać tak dobrych materiałów, czy wykonania jak w Huawei.
Kolega nawet chwilę temu pokazywał mi jakiś Redmi - wszystko z nim ok, tylko trochę plastik i wyświetlacz nie powala. Technicznie bardzo dobry.

Offline zibi1303

« Odpowiedź #14 dnia: 08 - Czerwiec - 2018 - 15:14:43 »
Miałem na myśli raczej sprzedaż czy obroty. niż asortyment, ale to też oznacza potegę firmy. Oni na rynki zagraniczne dopiero zaczęli wchodzić ajuż są w czołówce
https://komorkomania.pl/29502,stalo-sie-xiaomi-trzecim-graczem-na-rynku-smartfonow
Gdzieś czytalłem że u siebie w ciągu roku sprzedali ok 100 mln smartfonów, Tak dobrze pisze 100 mln egzemplarzy. To są niewyobrażalne wyniki u nas.
Wchodząc na rynek w europie w ciągu roku z 13% podwoili sprzedaź do 27% w 2017r, ciekawe co będzie w tym roku
http://www.komputerswiat.pl/nowosci/smartfony/2017/45/nowe-wyniki-sprzedazy-smartfonow-xiaomi-rozwija-sie-w-niesamowitym-tempie.aspx

Podziękował: dxtr71

Offline dxtr71

« Odpowiedź #15 dnia: 08 - Czerwiec - 2018 - 15:50:06 »
No cóż. Faktycznie dobrze im w Chinach idzie.
Pozostaje czekać, że za ilością pójdzie jakość i więcej ludzie po to sięgnie.
Ale ogólnie cena do jakości patrząc Xiaomi jest interesujące.
Nie bałem się kupić Huaweia, na pewno Xiaomi się nie ulęknę ;).

Offline zibi1303

« Odpowiedź #16 dnia: 08 - Czerwiec - 2018 - 15:56:24 »
Xiaomi wypuścił świetny laptop, śmieją się że tania kopia MAC'a, ale i tak nie przestaje mnie zadziwiać ta firma.
https://www.gearbest.com/desktop-computer-monitor/pp_659716.html?wid=91&lkid=10326512&lkid=14488033

Offline dxtr71

« Odpowiedź #17 dnia: 11 - Czerwiec - 2018 - 08:48:50 »
Linka dales do LCD-ka 43'' ;)
Na papierze ten LCD wygląda nieźle. Kwestia z jaką faktycznie matrycą przychodzi, bo wymienieni są trzej producenci. Losowo się dostaje?

Offline Nocan

• :: StartLine
  • VW: T2
  • Silnik: 2.0
« Odpowiedź #18 dnia: 15 - Czerwiec - 2018 - 11:42:07 »
Hej, ja bym radził też specjalnie jakoś nie szaleć, wystarczy coś nowszego z domu LG i tyle, jazda. cena nie zawsze idzie w parze z jakością, zwłaszcza, jeżeli chodzi o nowe telefony

Tagi wątku: