0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Po zamontowaniu przednich zacisków, przykręceniu węży odpowietrzyłem prawy, potem lewy /.../Zabrałem się więc za zaciski tylne.
Ale z kolejnością to chyba coś nie tak
Jak odpowietrzyć hamulce w samochodzie z układem ABS?Specjaliści, odpowietrzając układ hamulcowy w pojeździe, w którym zamontowany jest system ABS, zazwyczaj rozpoczynają pracę od sprawdzenia pompy hamulcowej. Często to ona jest problemem. Przy usuwaniu z niej powietrza należy kontrolować ilość płynu, która w niej zostaje. Zbyt niski poziom może doprowadzić do zapowietrzenia całego układu hamulcowego. Następnie przechodzi się do przednich kół samochodu. Czynność pozbycia się powietrza wykonuje się przy wyłączonym silniku samochodu. Należy wypełnić zbiornik wyrównawczy płynu hamulcowego aż do jego górnej krawędzi. Warto posłużyć się przewodem, który trzeba nałożyć na zawór odpowietrzający, a jego drugi koniec zanurzyć w płynie hamulcowym. Poprzez tak zwane pompowanie pedału hamulca auta (naciskanie i luzowanie) rozpoczyna się proces usuwania powietrza nagromadzonego w przewodach.Po odpowietrzeniu kół przednich rozpoczyna się prace związane z usunięciem powietrza z tylnej osi. W tym celu należy ponownie pompować układ pedałem hamulca, przytrzymać go i puszczać przy pracującym cały czas silniku pojazdu. Czynności wyglądają identycznie jak przy przywracaniu sprawności w przedniej osi. Po usunięciu powietrza można zgasić pojazd.
.......Zauważyłem, że nie mam Emergency Stop Signal, a szkoda. Czy możecie podac procedure krok po kroku jak to zrobić VCDE-sem i czy jest taka opcja ?
https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/20318
Katalogi producentów są nieprecyzyjne
809 A19 5QO 115 M
8V0698151C