Autor Wątek: Szumy z okolicy lewego lusterka / słupka  (Przeczytany 2385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojo

• :: ComfortLine
  • VW: Tiguan II
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: WZ
Szumy z okolicy lewego lusterka / słupka
« dnia: 22 - Kwietnia - 2018 - 13:04:50 »
Czy borykacie sie z problemem występującego uciążliwego szumu z okolic lewego lusterka powyżej 130km/h?
Odbierając auto z salonu zrobiłem jakieś 500km trasą i była cisza. Po przekroczeniu 1000km pojawił się uciążliwy szum jakbym miał otwartą szybę. Na tyle denerwujący, że trzeba na prawdę mocno podgłaśniać muzykę aby dało się jechać

Offline Kabe

• Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Moc: 150 KM
  • Rej: WE
Odp: Szumy z okolicy lewego lusterka / słupka
« Odpowiedź #1 dnia: 22 - Kwietnia - 2018 - 21:20:55 »
Ja u siebie nie zauważyłem, wedlug mnie jest cicho

Offline rk

• Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: CHHB
  • Moc: 220 KM
  • Rej: ZS
Odp: Szumy z okolicy lewego lusterka / słupka
« Odpowiedź #2 dnia: 22 - Kwietnia - 2018 - 21:25:32 »
Tiguany szumią z okolicy słupka A, wychwyciłem to w każdym egzemplarzu jaki miałem okazję testować. Zaczyna się to około 120/130 km/h, sprawne ucho wychwytuje to od około 60km/h (licznikowo). Zależy to tez mocno od wiatru. Przy mocnym wietrze z przodu, może być ciężko rozmawiać przez zestaw głośnomówiący przy prędkościach typu 160km/h.

Na mocniejsze szumy (ale te zaczynają się w okolicach 50km/h) jest TPI. U mnie niestety serwis stwierdził, że wada opisana w TPI (plastikowy element wewnątrz lusterka) nie występuje.

Może coś się stało ostatnio z uszczelkami/regulacja drzwi/obudową lusterka? No i czy na pewno masz do końca (całkowicie) zamknięte okno???:) Wiem, że to być może śmiesznie brzmi, ale sporo ludzi właśnie pomija ten aspekt. Sam kiedyś się na tym złapałem.

Tagi wątku: